Animale de companie

#de ce dorm pisicile la picioare #dormit #pisici

De ce adora pisicile sa doarma la picioarele stapanilor. Motivul nebanuit

Iubitorii de animale, in special cei care au acasa o mica felina, stiu ca acestea au o placere inexplicabila de a se cuibarii la picioarele stapanilor lor. Specialistii in comportamentul animalelor au gasit o explicatie surprinzatoare pentru acest gest al felinelor. 

 

Pisicile au o atitudine de paza chiar si in timpul somnului

Potrivit consultantului in sanatatea si comportamentul animalelor, Erin Askeland, atunci cand o pisica adoarme, ea isi coboara garda si devine constienta de vulnerabilitatea sa. Asadar, alegand sa doarma la picioarele stapanului, pisica se simte mai in siguranta si protejata.

Este un punct de observatie strategic

Tot Erin Askeland spune ca marginea patului ofera o cale de evadare mai rapida pentru pisica in caz de pericol. Acest comportament face parte din instinctele feline, iar alegerea acestei pozitii le permite sa se miste rapid in orice directie.

Atasamentul felinelor fata de cei grijulii

Chiar daca se spune despre pisici ca sunt independente si reci, ele au abilitatea de a recunoaste persoanele care le ofera afectiune si ingrijire. Erin Askeland spune ca pisicile se ataseaza de cea mai afectuoasa persoana din casa, cea care le asigura hrana, apa, joaca si atentie. Dormitul la picioarele tale poate fi modul felin de a exprima atasamentul si recunostinta pentru grija.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea