Zodia ta si sanatatea

#sanatate #sport #exercitii fizice #astrologie #horoscopul sanatatii #zodii #predictii #stilul zodiei

Exercitii fizice perfecte pentru zodia ta

Fiecare zodie este reprezentata de cate o regiune anatomica, ce are un impact major asupra sanatatii si starii de bine a nativilor. De pilda, Leii guverneaza inima si sunt predispusi problemelor cardiace. Pentru ei, exercitiile fizice care aduc beneficii circulatiei sangelui sunt cele mai eficiente. Iata ce tip de miscare ti se potriveste, in functie de zonele corpului guvernate de zodia ta!


Berbec: cap, creier, ochi, fata si muschi

Iti place sa practici sporturi competitive, dar este bine sa le eviti pe cele care iti cresc hipertensiunea arteriala si te predispun migrenelor. Incearca sa faci miscare prin tenis, fotbal, ciclism, ridicari de greutati sau scrima.


Taur: gat, glanda tiroida, corzi vocale, amigdale

Intinderile si exercitiie fizice pentru intarirea musculaturii sunt perfecte pentru tine. Mai poti face miscare prin dans, joggingul usor, surfingul sau mersul cu bicicleta. Pana si mersul pe jos este o optiune buna pentru tine, cand cazi prada comoditatii!


Gemeni: maini, brate, plamani, sistem nervos

Orice tip de sport iti place, cata vreme nu te plictiseste. Fitnessul in grup (aerobic, dansuri moderne, zumba etc) sau gimnastica sunt cele mai bune alegeri in cazul tau. Incearca si yoga, te ajuta sa iti echilibrezi sistemul nervos.


Rac: piept, stern, stomac, sistem digestiv, abdomen

Sporturile acvatice si cele de echipa iti mentin interesul viu pe termen lung. Executi cu usurinta miscari laterale, insa nu te concentra pe brate: tinzi sa acumulezi grasime in zona abdomenului, de aceea este important sa alergi si sa faci multe abdomene in fiecare zi.


Leu: inima, torace, coloana vertebrala, aorta

Cand faci sport, nu iti suprasolicita coloana vertebrala si zona superioara a spatelui. Plimbarile in pas alert, alergarea in natura sau pe banda electrica sunt foarte benefice pentru tine. Incearca si Pilates, dansurile in doi sau de grup.


Fecioara: sistem nervos, splina, sistem digestiv

Exercitiile fizice care iti priesc cel mai bine sunt cele mai iti angreneaza intregul corp. Ciclismul, fotbalul si alte sporturi de echipa, practicate in aer liber, te ajuta sa faci miscare cu placere. Ai multa rezistenta la efort, foloseste acest lucru in favoarea ta!


Balanta: piele, zona lombara, rinichi, fese

Exercitiile de fitness usoare, care se concentreaza pe fiecare grupa de muschi, sunt ideale pentru tine. Patinajul sau golful sunt sporturi care ti se potrivesc perfect, insa si antrenamentele cardio si intinderile te ajuta sa iti intri rapid in forma.


Scorpion: sistem reproductiv, sistem excretor

Incearca sa faci sport in conditii care sa te solicite foarte mult, de competitivitate sau miscari intense. Sporturile extreme si antrenamentele cardio dificile sunt solutii optime. Poti incerca boxul, artele martiale, triatlonul sau atletismul.


Sagetator: ficat, solduri, sistem nervos simpatic

Cu picioarele si soldurile tale puternice, sporturile in aer liber de agrement, precum schiatul sau ciclismul, sunt optiuni excelente. Nu iti suprasolicita spatele, dar incearca sa faci multe intinderi. Antrenamentele la sala de fitness sunt potrivite pentru tine, intrucat poti socializa in voie!


Capricorn: oase, incheieturi, genunchi, dinti

Intrucat zodia ta guverneaza sistemul osos, este foarte important sa nu fii sedentar, daca nu vrei sa ai parte de multe probleme de sanatate. Drumetiile pe munte, alpinismul, joggingul, plimbarile lungi, ciclismul si alte activitati care iti solicita membrele inferioare, sunt formele ideale de miscare pentru tine.


Varsator: sistem circulator, glezne, talpi

Nu iti place sa fii restrictionat in nicio arie a vietii tale, de aceea exercitiile care iti dau o mare libertate de miscare sunt cele potrivite pentru tine. Sporturile extreme iti hranesc setea de adrenalina si lucruri noi, iar dansul iti satisface pofta de independenta. Atletismul este o optiune buna pentru tine, intrucat ai o rezistenta de invidiat pe distante lungi. Incearca si inotul!


Pesti: picioare, sistem imunitar

Zodia ta nu este sportiva de fel, asa ca evita antrenamentele foarte solicitante. Incearca yoga, dansul, aerobicul si sporturi acvatice distractive, care sa iti produca placere atunci cand faci miscare. Mai poti face sport dansand sau participand la jocuri amicale de fotbal, unde stii sa castigi si sa pierzi in egala masura!

Sursa foto: feedio.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea


Citeste pe ele.ro

Sfatul expertului