Zodia ta si sanatatea

#insomnie #horoscop #zodii #predictii

Cum sa scapi de insomnie, in functie de zodia ta

Episoadele de insomnie au devenit o realitate greu de suportat de cei mai multi dintre noi, de cand ritmul cotidian a scapat de sub control, iar tehnologia a inceput sa ne conduca viata. Fiecare nativ al zodiacului experimenteaza diferit tulburarile de somn, asadar are nevoie de propriile masuri de combatere a lor. Vezi ce solutii poti aplica in cazul tau pentru a scapa de insomnie, in functie de zodia in care te-ai nascut!


Berbec

Pentru Berbeci, sedentarismul este principala cauza a problemelor de somn, de aceea exercitiul zilnic moderat este cel mai bun remediu pentru insomnie. Doar 15 minute de miscare usoara in fiecare zi te ajuta sa iti reglezi programul, dieta si somnul. Ai grija sa nu faci sport inainte de culcare, totusi! O plimbare lejera este suficienta pentru o odihna de calitate.


Taur

Aromaterapia te ajuta sa scapi de toate tensiunile acumulate peste zi, chiar si atunci cand grjiile te coplesesc si iti dau o stare acuta de anxietate. Incearca arome "blande", florale, precum lavanda (are proprietati calmante si induce somnolenta). Poti incerca sa folosesti si lumanari parfumate, insa ai grija sa nu emane un miros prea intepator sau prea dulce. Inspira adanca, zambeste si odihneste-te!


Gemeni

Verifica-ti emailul, suna pe cineva drag si discuta lucruri placute, amuzante, nicidecum subiecte tensionate sau delicate. Asa te deconectezi cel mai bine de stres, te relaxezi si iti pregatesti creierul pentru un somn odihnitor. Important este sa te bagi in pat cu o stare de spirit pozitiva.


Rac

Pentru Raci, motivele de ingrijorare sunt mult mai diversificate decat cele ale oamenilor din jur. Daca ti se intampla si tie sa faci des din tantar armasar, nu e de mirare ca te confrunti cu tulburari de somn. Prin urmare, este foarte important sa iti relaxezi muschii prin intinderi usoare, sa iti eliberezi mintea de ganduri si sa te gandesti la lucruri frumoase. O baie fierbinte cu spuma poate face minuni si ea!


Leu

Cand nu poti sa adormi, bea un ceai fierbinte in cana ta preferata. Ceaiul de tei este excelent pentru inducerea starii de somnolenta, insa tie iti poate face bine si cel de musetel. Evita sa mai mananci consistent la cina, chiar daca salata nu este tocmai ideea ta de ospat regesc. O masa usoara seara iti asigura un somn bun!


Fecioara

Suficienta plictiseala pentru a impietri o minte, de regula, ocupata poate afecta pana si o Fecioara. Incearca sa iti gasesti ritualuri de adormire, precum cel al numaratului de oite. Amuzant si relaxant, acest exercitiu de imaginatie poate face minuni pentru tine. De asemenea, imbraca-te in pijamale foarte pufoase si placute la atingere, confortul este important pentru tine.


Balanta

Cand nu poti sa adormi, muzica poate fi aliatul tau de nadejde. Incearca stilul clasic si instrumental, ritmuri cat mai lente, preferabil repetitive, versuri romantice si armonii linistitoare. Piesele cu sunete care imita fenomene naturale (ploaie, valuri, vant etc) sunt o idee la fel de buna.


Scorpion

Este esential sa te simti cat mai confortabil din punct de vedere fizic inainte sa te bagi in pat. Nu te neglija, foloseste o lotiune de corp reconfortanta si schimba asternuturile. Aeristeste bine camera, relaxeaza-te si alunga din minte gandurile negre.


Sagetator

O baie indelungata, un pahar de vin rosu si un pat confortabil pot crea sfarsitul de zi perfect pentru un Sagetator tipic. Vei intra imediat in starea necesara somnului, daca vei reusi sa te relaxezi suficient si sa iti satisfaci micile placeri inainte de culcare.


Capricorn

Nu uita niciodata ca nu trebuie sa faci mereu totul intr-o singura zi. Declara ziua incheiata dupa ce scrii o lista cu "lucruri de facut maine", simte-te bine pentru tot ce ai realizat astazi si culca-te impacat cu tine insuti.


Varsator

Pentru o minte hiperactiva precum cea a Varsatorului, cateva randuri scrise seara intr-un jurnal pot fi folositoare. Putina muzica ambientala si exercitii de eliberare a mintii sunt alte solutii utile pentru un Varsator insomniac. De asemenea, o partida de dragoste cu persoana iubita este intotdeauna cel mai bun somnifer!


Pesti

Mediteaza si lasa-ti mintea sa se linisteasca. Intinde-te pe spate si imagineaza-ti ca esti pe malul Oceanului, iar valurile se sparg tocmai cand iti ating talpile aflate pe tarm. Vizualizeaza vietuitoarele marine inotand si incearca sa simti aerul proaspat din locul imaginar in care te-ai proiectat. Vei dormi ca un bebelus!

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din zodia-ta-si-sanatatea

Cauta-ti perechea


Citeste pe ele.ro

Sfatul expertului