Vopsirea oualor de Paste

#vopsire oua #oua paste #oua

Tehnica de vopsire a oualor cu orez! Timp rapid, ingrediente putine, succes garantat

Sfanta sarbatoare a Pastelui se diferentiaza de alte sarbatori prin doar cateva produse, cum ar fi ouale vopsite, drobul de miel sau pasca. Gospodinele cauta in fiecare an cea mai buna vopsea pentru oua, dar si alte metode pentru ca acestea sa aiba un aspect deosebit.

 

Cum vopsesti ouale cu orez

Ouale se pot vopsi si cu orez, rezultatul fiind unul garantat, iar timpul de lucru alocat nu depaseste 60 de minute.

In primul rand, pregateste ouale pentru fiert. Trebuie sa le degresezi bine cu apa si detergent de vase. Apoi, trebuie foarte bine clatite, in doua-trei ape, dupa care se pun la fiert. Ideal este ca ele sa fiarba 10 sau 12 minute ca sa iasa tari. Daca vrei un ou moale, atunci acesta trebuie fiert cam 6-7 minute.

Dupa ce au fiert, stinge focul si lasa-le in apa calda timp de 15 minute. Este extrem de important sa le lasi acolo sa se odihneasca pentru ca doar asa vei avea garantia ca, la curatare, coaja se va desprinde de pe albus uniform, fara sa-l rupa.

Produse necesare pentru 10 oua:

- 10 oua fierte tari
- 1/4 de cana orez alb
- 10 picaturi colorant alimentar (cel putin 4 culori diferite, neamestecate intre ele)
- manusi de plastic
- pungi de plastic sigilabile sau pahare de plastic si folie alimentara

Pentru orice cantitate mai mare de 10 oua, dubleaza mereu ingredientele.

Mod de preparare

Este foarte important ca mainile tale sa fie uscate bine, pentru ca altfel vopseaua se poate desprinde de pe oua in cazul in care ai mainile umede.
Boabele de orez se vor colora primele. Nu este recomandat sa aplici colorantul alimentar direct pe oua.

Asa ca, orezul se poate pune fie in pungi fie in alte recipiente, cum ar fi pahare. Mai apoi, se toarna colorantul alimentar si se amesteca bine pana cand s-a colorat tot orezul.

La final, oul este introdus in punga sau in respectivul recipient si se amesteca pana cand se va colora.

Pentru un rezultat spectaculos, poti trece un ou prin mai multe culori, respectandu-se de fiecare data pasii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare