Vopsirea oualor de Paste

#vopsire oua #oua vopsite #oua paste

Oua super frumos colorate folosind spuma de ras

Ce legatura e intre ouale de Paste si spuma de ras? Teoretic, niciuna! Practic, iti vom dezvalui in continuare cum poti colora foarte interesant oua fierte cu ajutorul acestui ingredient-surpriza.

Se tot vorbeste despre coloratul oualor folosind sfecla ori frunze de ceapa rosie. O varianta de luat in calcul, de ce nu? Insa ce-ar fi ca anul acesta sa schimbi putin tactica si sa folosesti ceva inedit. Inarmeaza-te cu un tub de spuma de ras ori de frisca si cu colorant alimentar.

Fierbe mai intai ouale exact asa cum iti doresti sa fie, mai moi sau mai tari. Scoate-le din apa si lasa-le pe un servet sa se usuce si sa se raceasca.

Intr-o tava pentru briose pune spuma de ras in fiecare dintre orificiile acesteia cat sa le umpli. Apoi picura colorant lichid, cate o culoare pentru fiecare spatiu. Poti chiar combina culorile, punand cate trei picaturi dintr-o nuanta si trei din alta.

Cu o spatula amesteca foarte delicat culorile cu spuma, fara sa omogenizezi.

Scufunda apoi cate un ou in spuma si lasa-l sa stea acolo aproximativ 20 de minute. Scoate-l cu ajutorul unei linguri sau a unei foarfece pentru salata. Sterge-l cu un prosop din hartie si aseaza-l in cos. Vei avea cele mai frumos colorate oua pentru masa de Paste!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare