Vopsirea oualor de Paste

# vopsire oua culori naturale #cum vopsesti ouale in culori naturale #vopsirea oualor de paste #oua paste

Cum sa vopsesti ouale de Paste in culori naturale. Ingredientele din bucatarie pe care le poti folosi cu succes

Vopseaua de oua in comert este plina de substante toxice. In ultimii ani, tot mai multe persoane isi indreapta atentia catre vopseaua de oua naturala, preparata acasa din plante si flori. Aceasta este cea mai sigura metoda de vopsire a oualor, deoarece nu sunt folosite substante chimice.   

Cum pregatesti ouale pentru a le vopsi in culori naturale

Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Spala-le usor si pune-le la fiert. Cand s-au fiert mai spala-le odata folosind putin detergent de vase pentru a indeparta oriece urma de gradime de pe coaja, apoi adauga-le in substantele preparate.

Pentru a prepara culorile pentru ouale de Paste, trebuie sa pui la fiert, in apa, cate un pumn de fructe, frunze sau legume si sa lasi sa dea in clocot. Se da apoi focul mic si se adauga ouale. Se lasa sa stea pana obtii intensitatea dorita pentru culoarea aleasa.

De ce ai nevoie pentru a vopsi ouale in mod natural

Pentru a vopsi ouale in mod natural ai nevoie de legume, fructe, frunze de plante sau condimente pe care le ai deja in bucatarie. Iata de ce ai nevoie, in functie de culorile pe care vrei sa le obtii:

Oua rosii:

  • sfecla rosie
  • suc de rodie
  • zmeura

Oua portocalii

  • foi de ceapa galbena
  • pudra de chili
  • morcovi
  • paprika

Oua galbene

  • turmeric
  • ceai de galbenele
  • chimion pisat
  • sofran

Oua albastre

  • varza rosie
  • afine conservate
  • foi de ceapa rosie fierte

Oua culoarea lavandei:

  • ceai rosu
  • suc de struguri violet

Oua roz:

  • sfecla
  • merisoare
  • suc de struguri rosii

Oua violet 

  • ceai de hibiscus
  • coji de ceapa rosie, intr-o cantitate mica
  • vin rosu

Oua verzi

  • frunza de ceapa rosie
  • frunze de spanac.

Oua maro sau bej:

  • cafea tare sau cafea instant
  • coji de nuci fierte
  • ceai negru

Cum poti vopsi ouale in culori naturale

Pentru a vopsi ouale in mod natural, ai nevoie de legume, fructe sau condimente natuale, alese in functie de nuanta pe care vrei sa o obtii. Pe multe dintre acestea le ai deja in bucatarie, iar altele sunt simplu de achizitionat de la orice aprozar sau din piata.

Pentru fiecare culoare aleasa pune o oala cu apa la fiert. Adauga in aceasta o mana din ingredientele alese si lasa totul sa fiarba timp de 15 minute.

Adauga cate o lingura de otet pentru fiecare cana de lichid si amesteca bine. Adauga ouale fierte in vas, avand grija sa fie bine acoperite. Lasa ouale sa stea in lichid pana obtii nuanta pe care o doresti. De exemplu, daca vrei un rosu deschis, verifica periodic ouale, in schimb daca vrei rosu inchis, le poti lasa mai mult timp in vas.

Tine cont insa de faptul de nuanta de pe coaja oualor nu va fi aceeasi cu cea a lichidului. Daca ai obtinut un rosu foarte inchis, ouale vor iesi cu o nuanta – doua mai deschise.  

Cand ouale sunt gata, scoate-le si pune-le intr-un cofraj pentru a se usca. Cand sunt complet reci si uscate, ouale pot fi unse cu putin ulei pentru a fi mai lucioase.

SFAT: pentru ca nuantele deschise, cum este galbenul sau rozul, este indicat sa folosesti oua cu coaja alba. Pe ouale cu coaja maro acestea nu se vor vedea frumos.

FOTO: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vopsirea-oualor-de-paste

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare