Vopsirea oualor de Paste

#fierbere oua paste #oua paste #oua de paste

Ce trebuie sa faci pentru ca ouale de Paste sa nu se sparga in timpul fierberii

A mai ramas putin pana la Paste, iar pregatirile sunt in toi. De pe masa nu trebuie sa lipseasca insa ouale de Paste. Vopsirea oualor nu este deloc dificila. Ce pune mari probleme insa este fierberea oualor.  Iata cum trebuie sa le fierbi corect pentru a nu le sparge.

 

1. Ouale nu trebuie sa fie reci

Prima regula cand fierbi oua pentru vopsit este ca acestea sa nu fie reci, de la frigider. Trebuie scoase cu o seara inainte, daca vrei sa le vopsesti dimineata, sau cu cateva ore inainte de a le fierbe, pentru a se incalzi la temperatura camerei. 

2. Pune ouale in oala de la inceput

Multe persoane fac greseala de a pune apa la fiert si abia cand aceasta da in clocot adauga ouale. In acest fel multe oua se sparg de la socul de temperatura.  

Ouale trebuie asezate in oala in care urmeaza sa fie fierte, apoi se acopera cu apa si se pun pe foc. In acest fel ouale se vor incalzi treptat, odata cu apa si nu se vor mai sparge.

3. Nu fierbe ouale mai mult de 10 minute

Vrei oua fierte tari? Fierbe-le 10 minute din momentul in care apa clocoteste. Nu le fierbe mai mult, deoarece pe laga faptul ca galbenusul se va inverzi, ouale fierte in exces se vor crapa. 

 FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare