Vedete internationale

#ziua funeraliilor #program ceremonii #londra #regina elisabeta a II-a

Ziua funeraliilor. Regina Elisabeta a II-a, condusa pe ultimul drum. Programul ceremoniilor de la Londra

Astazi, 19 septembrie, au loc funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Evenimentele incep la ora 12:44, ora Romaniei (10:44, ora Angliei) si se vor termina la ora 21:30. La funeralii participa familii regale si lideri si statului din intreaga lume. Va fi prezent si presedintele Romaniei, Klaus Iohannis. 

In Londra au fost luate deja masuri de securitate severe, care sa asigure siguranta capetelor incoronate, dar si a sefilor de stat si guverne, dar si a celebritatilor care participa la funeraliile Reginei Elisabeta. Capitala Angliei a devenit astazi cel mai bine pazit loc din lume.   

Programul funeraliilor Reginei Elisabeta a II-a

Usile Westminster Halls s-au inchis pentru public. Acesta nu mai are acces la Westminster Hall. Programul funeraliilor Reginei elisabeta a II-a este bine stabilit si se desfasoara astfel:

- 08:00 – 10:30 – are loc ultimul priveghi la sicriul Reginei, la Westminster Hall;
- 12:30 – sicriul Reginei este transportat pe un afet de tun, care va fi tras cu funii de corabie, de la Westminster Hall la Westminster Abbey;
- 13:00 – 14:00 – vor avea loc funeraliile de stat, organizate la Westminster Abbey. Acestea vor fi conduse de Diaconul de Westminster si Arhiepiscopul de Canterbury;
- 14:00 – 15:00 – Sicriul Reginei este transportat la Wellington Arch. In timpul transportului, cortegiul se va deplasa prin piata Parlamentului, Whitehall, Constitution Hill si The Mall, trecand pe langa Palatul Buckingham;
- 15:00 – 18:00 – Sicriul este transportat la Palatul Windsor. Acolo va fi oficiata o noua slujba la Capela St. George;
- 18:00 – Va avea loc inmormantare Reginei Elisabeta a II-a si ultima slujba care va fi condusa de diaconul de Windsor. La finalul acestei slujbe, sicriul reginei va fi coborat in Cripta Regala, unde va fi asezat alaturi de Printul Philip si de sora ei, Printesa Margaret, si parintii acestora.

 - 21:00 – Regele Charles va participa la o ceremonie privata, de familie, organizata la Capela St. George de la Castelul Windsor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-internationale

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului