Vedete internationale

# accident michael schumacher #vedete extern #showbiz #michael schumacher

Michael Schumacher, la un an de la accident: plange cand ...

Ziua de 29 decembrie 2014 marcheaza implinirea unui an de la accidentul suferit de faimosul pilot de Formula 1 Michael Schumacher pe o partie de schi din Alpii francezi. Dupa o lupta extrem de grea cu supravietuirea, campionul mondial incepe sa faca progrese, reactionand emotional cand intra in contact cu apropiatii sai.

In urma cu un an, Michael Schumacher suferea un traumatism cranian sever si era transportat, in coma, la spitalul din Grenoble, Franta. Pilotul german a stat in coma timp de sase luni, pana in luna iulie 2014, urmand sa fie externat trei luni mai tarziu, pentru recuperarea la domiciliu, alaturi de familie. De atunci, Schumacher face progrese mici, insa este inca departe de a castiga lupta grea pe care o poarta.

"Isi recunoaste familia, dar nu poate sa vorbeasca"

Un prieten apropiat al campionului mondial de formula 1, Philippe Streiff, a declarat publicatiei "Le Parisien" ca Michael Schumacher "mai are inca sa se lupte cu incapacitatea de a vorbi", insa "fara doar si poate, a inceput sa isi recunoasca apropiatii".

Streiff, el insusi un fost pilot de Formula 1, sustine ca a aflat aceste informatii de la sotia lui Schumacher, Corinna, dar si de la neurochirurgul care il tine sub observatie pe marele campion.

Philippe Streiff sustine ca Schumacher (care va implini 46 de ani pe data de 3 ianuarie 2015), are o mobilitate extrem de redusa, insa face eforturi sa se ridice in sezut. Pe termen lung, familia si personalul medical spera ca va ajunge sa se poata deplasa in carje.

Jurnalistul italian Giorgio Terruzzi a notat in publicatia "Corriere della Sera" ca informatiile sunt mai mult decat incurajatoare in privinta starii campionului de Formula 1. Inconjurat de cei dragi, pilotul plange cand isi aude sotia si copiii sau isi simte cainii aproape. Pana acum, Schumacher nu reusea decat sa isi miste foarte incet pleoapele, ca semn de comunicare cu cei din jur.

"Are de dus o lupta grea"

Daca vestile provenite de la sursele apropiate ale pilotului german sunt incurajatoare, purtatoarea de cuvant a lui Michael Schumacher, Sabine Kehm, nu este la fel de optimista si nu confirma progresele anuntate neoficial.

Kehm a declarat, cu ocazia implinirii unui an de la accident, ca evolutia campionului este corespunzatoare gravitatii situatiei, adaugand ca Schumacher "are de dus o lupta grea", indelungata:

"Avem nevoie de timp. Va dura foarte mult pana la reusita. Face progresele firesti situatiei grave in care se afla", suna declaratia oficiala a lui Sabine Kehm.

CITESTE SI:

Alexandru Arsinel, iar sub bisturiu! Ce suferinta mare duce actorul
Ce rochii si-au ales vedetele pentru petrecerile de Sarbatori
Drama nestiuta a lui Mihai Albu

 

Sursa foto: bbc.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-internationale

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului