Vedete internationale

#schi #michael schumacher #aacident Michael Schumacher #pilot Formula 1 #Michael Schumacher coma #vedete extern

Michael Schumacher, in coma indusa dupa accidentul de la schi

Autoritatile din Meribel au anuntat, duminica seara, ca fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher a suferit un traumatism cranian grav, dar viata nu ii este pusa in pericol. La scurt timpinsa, presa a anunat ca starea lui Schumacher s-a agravat si ca viata fostului pilot ar fi acum in pericol, el avand hemoragie cerebrala.

Directorul general al statiunii Meribel, Christophe Gernignon-Lecomte, declara, dupa accident, ca Schumacher era agitat dar constient: "Nu stiu cu adevarat gravitatea accidentarii, deocamdata are loc o ancheta. El a cazut la 11.07, in afara pistei, la Meribel. Avea casca si s-a lovit cu capul de o stanca. Interventia a fost rapida, la ora 11.15, el fiind transportat cu elicopterul la spital. Era socat, putin agitat, dar constient. Probabil este un traumatism cranian, dar nu este grav".

Medicii din cadrul Centrului Medical Universitar din Grenoble sunt insa rezervati in privinta starii de evolutie a fostului pilot de Formula 1.

"Cand a fost adus aici avea o leziune grava a creierului ai era in coma. Se afla inca in stare critica. Michael a fost operat imediat dupa ce i-am facut primele teste.

In acest moment nu putem vorbi despre ce va fi. Se afla in coma indusa acum. Starea sa este critica. A fost supus unei singure operatii. Nu putem vorbi acum despre efectele operatiei. Nu intentionam sa-l operam din nou, nu consideram ca e nevoie de o a doua interventie acum.

Starea sa e grava, suntem alaturi de el, il ingrijim zi si noapte, dar e mult prea devreme sa facem prognosticuri.  Casca pe care o purta l-a ajutat, intr-adevar. Michael lupta pentru a ramane in viata. Daca nu ar fi purtat casca, dupa modul violent in care s-a lovit, nu ar mai fi fost aici acum.

Familia sa e alaturi de el, au stat langa patul lui. Dupa accident, pacientul era agitat si nu a putut raspunde intrebarilor puse de medici".

Sursa foto: express.co.uk

Vacanta de vedeta. Unde vor celebritatile noastre sa-si inceapa 2014

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-internationale

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului