Vedete internationale

#castigator oscar #a murit william hurt #deces william hurt # actorul william hurt #william hurt

Doliu la Hollywood. A murit un mare actor, castigator al premiului Oscar

Este doliu la Hollywood. A murit un mare actor, castigator al premiului Oscar. Actorul era cunoscut pentru rolurile sale din filme populare precum “The Big Chill” sau “Kiss of the Spider Woman”.

Este vorba despre actorul american William Hurt, care a decedat duminica, la varsta de 71 de ani.

"Cu mare tristete, familia Hurt deplange moartea lui William Hurt, tata iubit si castigator al premiului Oscar, la 13 martie 2022, cu o saptamana inainte de a implini 72 de ani. El s-a stins din viata in liniste, alaturi de familie, din cauze naturale", se arata intr-un comunicat transmis de fiul actorului, Will, si preluat de mai multe trusturi media. 

Cine a fost William Hurt

William Hurt (n. 20 martie 1950, Washington, D.C., Districtul Columbia⁠, SUA – d. 13 martie 2022) a fost un actor de film american. A obtinut Premiul Oscar pentru cel mai bun actor in anul 1986, pentru rolul din filmul Sarutul femeii paianjen, (orig.Kiss of the Spider Woman), in regia lui Hector Babenco, scrie wikipedia.org.

Hurt a studiat la Juilliard School si a inceput sa joace teatru in anii 1970. Si-a facut debutul in film in 1980, cu rolul unui om de stiinta tulburat, in filmul SF Experiment periculos, regizat de Ken Russell. Pentru acest rol, a primit o nominalizare la Globul de Aur pentru cel mai bun actor debutant. In 1981, a jucat rolul principal, un avocat care cade prada tentatiilor unei femei casatorite, interpretata de Kathleen Turner, in filmul Body Heat.

Hurt a primit trei nominalizari consecutive la premiile Oscar, pentru rolurile din Kiss of the Spider Woman (1985), Children of a Lesser God (1986) si Broadcast News (1987), primind premiul pentru primul dintre roluri.

A ramas actor activ si de teatru, de-a lungul anilor 1980, jucand in productii precum Henric al V-lea, Richard al II-lea si Visul unei nopti de vara. Hurt a primit prima nominalizare la Premiile Tony pentru rolul din productia Hurlyburly jucata pe Broadway.

A patra sa nominalizare la Premiile Oscar a venit pentru rolul secundar din filmul A History of Violence (2005).

Hurt s-a nascut in Washington, D.C., parintii sai fiind Claire Isabel (nascuta McGill; 1923–1971) care lucra la Time Inc., si Alfred McChord Hurt (1910–1996), care a lucrat pentru Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala and Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii. A avut doi frati. A locuit alaturi de tatal sau la Lahore, Mogadishu si Khartoum. Parintii sai au divortat, iar mama sa s-a recasatorit in 1960 cu Henry Luce III (1925–2005), fiul magnatului Henry Luce, cel care a infiintat revistele Time, Life si Fortune.

Hurt a fost casatorit cu Mary Beth Hurt din 1971 pana in 1982. In anii 1980, Hurt a fost implicat intr-un proces cu Sandra Jennings, care a afirmat ca cei doi au impartasit o casatorie cu drept comun. In timp ce era inca casatorit, Hurt si Jennings incepusera o relatie in Saratoga Springs, New York, in 1981. Jennings a ramas insarcinata in primavara anului 1982, eveniment a precipitat divortul lui Hurt de la Mary Beth Hurt, dupa care Hurt si Jennings s-au mutat in Carolina de Sud, un stat care recunostea casatoriile cu drept comun. Hurt si Jennings au ramas oficial necasatoriti, mai tarziu separati, iar Jennings l-a dat in judecata la New York, cautand recunoasterea "casatoriei" in conformitate cu legea din Carolina de Sud. Curtea de la New York, care nu recunostea casatoria de drept comun si era reticenta sa recunoasca o casatorie cu drept comun, originara din Carolina de Sud, a judecat in favoarea lui Hurt ca nu exista o casatorie cu drept comun.

Hurt a avut patru copii: unul cu Sandra Jennings, doi cu Heidi Henderson si unul cu actrita franceza, regizoare si scenarista Sandrine Bonnaire.

Hurt a fost pilot privat si proprietar al unui Beechcraft Bonanza.

Vorbea cursiv in limba franceza si detinea o casa in afara Parisului.

In mai 2018, a anuntat ca suferea de cancer la prostata. A murit in martie 2022, in casa sa din Portland, Oregon, din cauza unor complicatii ale bolii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-internationale

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare