Vedete internationale

#dolce gabbana #showbiz #vedete extern #condamnare dolce gabanna

Doi designeri celebri, condamnati la inchisoare! Infractiunea de care se fac vinovati

Creatorii de moda Domenico Dolce si Stefano Gabbana au primit, fiecare, cate 18 luni de inchisoare, dupa ce instanta a hotarat ca designerii au prejudiciat statul italian cu peste un miliard de euro!

Acestia erau acuzati ca au folosit o companie din Luxemburg pentru a evita sa achite statului italian impozitele in valoare de aproape un miliard de euro, potrivit Reuters.

"Am ramas fara cuvinte. Verdictul este inexplicabil si vom contesta decizia", a spus Massimo Dinoia, avocatul inculpatilor. Asadar, este posibil ca faimosii creatori ai casei de moda Dolce&Gabbana sa nu ajunga dupa gratii, intrucat ei mai pot face inca recurs la aceasta sentinta, insa statul italian este hotarat sa recupereze de la ei suma datorata. 

Procurorii au sustin ca au dovezi clare potrivit carora Domenico Dolce si Stefano Gabbana au ascuns venituri de peste un miliard de euro, trimise in conturile companiei din Luxemburg, care detine acum afacerea celor doi. Autoritatile italiene considera ca, anual, este prejudiciat cu aproximativ 150 de miliarde de euro, fiind in top 3 tari din Europa la capitolul evaziune fiscala. Primele suspiciuni de frauda au aparut in urma cu 10 ani, iar prima sentinta in acest caz a fost data anul trecut.

De altfel, cei doi designeri nu sunt singurii care au fost cercetati pentru frauda. Roberto Cavalli si Valentino s-au aflat de asemenea sub lupa autoritatilor si, in timp ce primul a scapat de orice acuzatie, casa de moda Valentino a primit o amenda pentru „scaparile” din contabilitate.

Domenico Dolce si Stefano Gabbana cea mai renumita casa de moda din Ialia, printre clientii careia se numara vedete precum Madonna, Kylie Minogue, Kate Moss si Bryan Ferry.

Foto: gloria-agostina.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-internationale

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare