Vedete internationale

#linia de succesiune la tron #succesiune la tronul britanic # deces regina # succesiune la tron #a murit regina Elisabeta

Care este linia de succesiune la tronul britanic, dupa moartea reginei Elisabeta a II-a

Nascuta in 1926, printesa Elisabeta a II-a a devenit regina in 1952, la varsta de doar 25 de ani, dupa moartea tatalui acesteia, regele George al VI-lea. A avut cea mai lunga domnie din istoria Regatului Marii Britanii, regina Elisabeta stand pe tron timp de 70 de ani.

Acum, dupa moartea reginei Elisabeta, succesorul la tron este fiul sau cel mare, Charles, in varsta de 73 de ani, care a devenit automat regele Charles al III-lea. Publicatia The New York Times a declarat care este ordinea de succesiune la tron. 

Linia de succesiune la tronul britanic

1. Printul William, 40 de ani. Printul William este fiul mai mare al acum regelui Charles al III-lea si al printesei Diana. Acesta este primul in linia de succesiune la tron. Printul William urmeaza sa devina rege in cazul in care tatal acestuia abdica de la tron sau in urma decesului acestuia. Odata cu proclamarea printului William in rangul de rege, Kate Middleton, sotia acestuia va deveni regina consoarta. Cei doi au trei copii, George, nascut in iulie 2013, Charlotte, care s-a nascut in 2015 si Louis, nascut in 2018, care sunt urmatorii in linia de succesiune la tron.

2. Printul George de Cornwall si Cambridge, in varsta de 9 ani, fiul cel mare al printul William.

3. Printesa Charlotte de Cornwall si Cambridge, cunoscuta ca Alteta Sa Regala Printesa Charlotte de Cornwall si Cambridge, este a treia in ordinea succesiunii la tron. 

4. Printul Louis de Cornwall si Cambridge, mezinul familie, este al patrulea succesor la tronul britanic.

5. Printul Harry, Duce de Sussex, fiul cel mic al regelui Charles al III-lea este al cincilea in ordinea succesiunii, dupa fratele sau si copiii acestuia. In cazul in care acest lucru s-ar intampla, Meghan Margle, Ducesa de Sussex, ar deveni devina regina consoarta. Copiii celor doi sunt urmatorii in linie la succesiunea la tron.

6. Archie Harrison Mountbatten-Windsor, fiul cel mare al cupului, este al saselea in ordinea succesiunii la tron.

7. Lilibet Diana Mountbatten-Windsor, mezina familiei in varsta de doar un an, este a saptea in linia succesiunii la tron. 

8. Printul Andrew, duce de York, al treilea copil al reginei si ducelui de Edingurgh, este al optulea in succesiunea la tron. Ducele de York s-a casatorit cu Sarah Ferguson, in 1986 si au impreuna doua fiice: Beatrice, nascuta in 1988, si Eugenie, nascuta in 1990. Cele doua sunt urmatoarele in urma succesiunii la tron.

9. Printesa Beatrice, Alteta Sa Regala Printesa Beatrice de York, fiica cea mare a printului Andrew, este a 10-a in linia de succesiune.

10. Sienna Elizabeth Mapelli Mozzi, fiica printesei Beatrice, este a 10-a in linia de succesiune.

11. Printesa Eugenie, Alteta Sa Regala Printesa Eugenie de York, fiica mai mica a printului Andrew, este a 11-a in linia de succesiune. 

Urmatorii in linia de succesiune a tronului sunt:

12. August Philip Hawke Brooksbank, fiul printesei Eugenie, nascut pe 9 februarie 2021

13. Printul Edward, al patrulea copil al reginei, care a primit titlul de Conte de Wessex si Viconte Severn la casatoria sa cu Sophie Rhys-Jones in 1999.

14. James, vicontele Severn, fiul ce mic al contelui si al contilor de Wessex. 

15. Lady Louise Windsor, fiica cea mare a contilor de Wessex. Aceasta se afla dupa fratele mai mic in linia succesorala, deoarece s-a nascut inainte de intrarea in vigoare a legii potrivit careia ordinea la tron nu tine cont de sex ci de anul nasterii. 

16. Anne, printesa regala, al doilea copil si singura fiica a reginei Elisabeta a II-a. 

17. Peter Phillips este cel mai mare dintre nepotii reginei Elisabeta, fiul printesei Anne. 

18. Savannah Phillips, stranepoata reginei si fiica lui Peter Phillips.

19. Isla Phillips, a doua fiica a lui Peter Phillips.

20. Zara Tindall, fiica printesei Anne.

21. Mia Grace Tindall, fiica Zarei Tindall.  

22. Lena Elizabeth Tindall, a doua fiica a Zarei Tindall. 

23. Lucas Philip Tindall, fiul Zarei Tindall.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-internationale

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului