Vedete internationale

#Bela si Marta Karolyi Nadia Comaneci #Bela si Marta Karolyi abuz #Bela si Marta Karolyi #nadia comaneci

Antrenorii Nadiei Comaneci, sotii Bela si Marta Karolyi, acuzati de abuz fizic si emotional

Antrenorii care a dus-o pe Nadia Comaneci catre primul 10 din istoria gimansticii sunt implicati intr-un mare scandal, dupa dezvaluirile unei gimnaste de performanta din SUA.

O sportiva in varsta de 24 de ani, care a fost membra a echipei de gimnastica a SUA din 2004 pana in 2010 (de la 12 sa 18 ani), a depus plangere in instanta, acuzandu-i pe fostul medic al echipei feminine a SUA ca a abuzat-o sexual si pe antrenorii Bela si Marta Karolyi ca au inchis ochii la ceea ce s-a intamplat, dupa cum relateaza Washington Post, citand ESPN.

Abuzul sexual a avut loc la ferma din Texas detinuta de familia Karolyi, care a servit drept cartier general de pregatire al lotului olimpic feminin al SUA incepand cu 2001. Bela si Marta Karolyi ar fi inchis ochii a abuzul lui Nassar si au instituit un ”regim de intimidare si frica”, prin lovirea si traumatizarea sportivelor. Acestea erau lipsite de hrana si apa, erau umilite, spunandu-li-se ca sunt grase, si erau puse sa-si dea hainele jos pentru a fi judecate de colege.

Nassar si sotii Karolyi apar ca invinuiti in proces, alaturi de federatia de gimnastica din SUA, actualul si fostul presedinte ale acesteia, precum si Galina Marinova si Artur Akopyan, antrenorii privati ai gimnastei. Conform publicatiei citate, Marta Karolyi a refuzat sa comenteze.

Federatia de gimnastica din SUA l-a concediat pe Nassar in vara anului trecut, dupa ce a primit plangeri privind comportamentul sexual al acestuia din timpul examenelor medicale. Acesta este investigat si in Michigan, unde ESPN a aflat ca sunt peste 30 de plangeri de agresiune sexuala depuse impotriva lui.

Sursa foto: Libertatea

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-internationale

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare