Vedete din Romania

#Zina Dumitrescu alhzeimer #Zina Dumitrescu stop cardio-respirator #stop cardio-respirator # Zina Dumitrescu a murit #decese

Zina Dumitrescu a murit! Doliu in lumea modei

Creatoarea de moda Zina Dumitrescu a murit joi dupa-amiaza, in urma unui stop cardio-respirator. Creatoarea de moda si-a dat ultima suflare in cadrul azilului in care era internata de cativa ani.

Decesul Zinei Dumitrescu a fost declarat joi la ora 16:25, dupa ce un echipaj SMURD a incercat timp de cateva zeci de minute sa o resusciteze, a precizat medicul Bogdan Oprita, potrivit hotnews.ro.

Creatoarea de moda Zina Dumitrescu, in varsta de 82 de ani, era internata intr-un azil de lux pentru batrani situat langa Bucuresti. Aceasta a fost diagnosticata cu maladia Alzheimer in urma cu multi ani.

Zina Dumitrescu a mancat la pranz, s-a simtit foarte bine si s-a dus sa se odihneasca. Trecerea in nefiinta a survenit in propria rezerva de la azilul privat unde a locuit in ultimii ani, cel mai probabil in timpul somnului, scrie libertatea.ro.

Despre Zina Dumitrescu

Zina Dumitrescu (nascuta Zenobia Bogos, n. 16 iunie 1936, Ismail, Regatul Romaniei – d. 28 martie 2019) a fost o creatoare de moda din Romania, numita de manechinele si colegii din show-biz „mama modei din Romania”.

Zina Dumitrescu s-a nascut in 1936 in Republica Moldova. Dupa razboi familia s-a mutat la Pitesti. Aici Zina a terminat liceul economic, apoi a intrat la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti. Inca din primul an de facultate a inceput sa lucreze ca manechin. La 30 de ani, a devenit directorul executiv al Casei de Moda Venus, potrivit wikipedia.ro.

A lansat mai multe manechine care au devenit celebre: Eugenia Stefan (Janine), Romanita Iovan, Bianca Brad, Dana Savuica, Melek Amet. Tot Zina Dumitrescu i-a lansat pe Catalin Botezatu si Liviu Ionescu. A creat zeci de colectii de moda, participand la festivaluri de moda din tara si din strainatate.

A fost casatorita de trei ori, prima oara s-a casatorit cu regizorul Marin Negreanu, tatal fiului ei, Catalin, apoi au urmat mariaje cu Nicolae Radulescu Botica, secretarul Sectorului 1, si conferentiarul Costin Dumitrescu, decedat in 2009.

Ultimii ani din viata i-a trait intr-un azil de batrani din apropierea Bucurestiului. A decedat pe 28 martie 2019.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului