Vedete din Romania

#oprah winfrey #donatii caritabile #donatii vedete

Vedete care au facut donatii caritabile imense

Chiar daca sunt celebre si au averi imense, pentru care multe persoane le invidiaza, vedetele nu raman insa imune atunci cand vine vorba de situatii delicate sau in cazul in care li se cere ajutorul. Altruismul de care au dat dovada in nenumarate cazuri le-a ajutat si mai mult in cariera, publicul admirandu-le pe staruri nu doar pentru talentul lor, ci si pentru compasiune. Din dorinta de a schimba viata unor oameni, multe dintre marile staruri si-au donat o buna parte din averi pentru cazuri nobile, cu ajutorul carora au putut salva sau schimba in totalitate viata unor persoane aflate in situatii critice. Iata cateva dintre vedetele care au donat sume imense de bani.

1 Oprah Winfrey

Oprah Winfrey, una dintre cele mai bogate si iubite prezentatoare TV din lume, nu a uitat niciodata de viata dificila pe care a avut-o in copilarie, cand reusea sa traiasca de pe o zi pe alta din mila celorlalti, motiv pentru care Oprah a fost intotdeauna sensibila la nevoile celorlalti si a facut numeroase donatii.

Recent, moderatoarea TV a donat 12 milioane de dolari pentru constructia Muzeului Smithsonian's National Museum of African American History din Washington, ce va fi inaugurat in 2015.

Pentru gestul sau marinimos, reprezentantii muzeului au hotarat sa boteze teatrul de 350 de locuri din incinta institutiei cu numele vedetei.

2 Angelina Jolie

Bine cunoscuta pentru campaniile umanitare in care s-a implicat de-a lungul timpului, actrita Angelina Jolie nu doar a demarat aceste activitati, ci s-a implicat direct, donandu-si o mare parte din avere pentru cauze nobile. Una dintre cele mai mari sume donate de actrita, 100.000 de euro, a ajuns la Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati. De asemenea, in 2011, Angelina Jolie si logodnicul sau, Brad Pitt, au fost impresionati de viata dificila a familiilor din Somalia, carora le-au donat 340.000 de dolari.

3 Taylor Swift

Cantareata americana Taylor Swift a fost desemnata anul trecut cea mai marinimoasa vedeta. Artista a facut numeroase donatii, insa cea mai mare suma, de 4 milioane de dolari, a fost catre Muzeul Country Hall of Fame.

4 Stefan Stan

Castigatorul primului sezon al emisiunii-concurs "Vocea Romaniei", Stefan Stan, a donat cea mai mare parte din premiul de 100.000 de euro pe care l-a castigat unei fetite bolnave, care sufera de osteomielita, o afectiune grava a sistemului osos.




Sursa foto:protvmagazin.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare