Vedete din Romania

#vedete extern #vedete intern #wilmark #cetatenie romana #showbiz #analia selis #straini

3 vedete care au obtinut cetatenie si pentru care Romania inseamna "acasa"

Ziua de 1 Decembrie a fost traita romaneste si de cateva dintre vedetele din showbiz care s-au nascut departe de tara noastra, dar care au reusit, in ultimii ani, sa obtina cetatenie romana. Analia Selis, Wilmark sau Roman Iagupov vorbesc despre Romania mai frumos decat o fac multi artisti nascuti pe plaiuri mioritice.

Analia Selis

 

Sursa foto: iconcert.ro

In urma cu patru ani, cantareata de origine argentiniana Analia Selis obtinea cetatenia romana. Intr-un interviu acordat Rompres, artista recunoaste ca s-a mutat in Romania din dragoste pentru sotul ei, insa aceasta a devenit intre timp tara pe care o iubeste mai mult decat pe cea natala. "Romania este tara unde vreau sa fiu", afirma Analia Selis. Cantareata spune ca a fost cucerita inca de la inceput de traditiile din Romania. "Fara nicio ezitare, traditiile m-au vrajit: muzica, imbracamintea, dansurile, mancarurile, povestile de la tara si din istoria Romaniei si faptul ca am cunoscut un grup de romani care adorau Romania si asa am invatat si eu sa o ador, fara sa o cunosc cu adevarat", a mai spus Analia.

Si pentru ca are doi copii, o fetita in varsta de 4 ani si un baietel de 2 ani si jumatate, Analia vrea sa ii invete inca de pe acum cat mai multe despre tara care a adoptat-o pe mama lor. "Am facut amandoua colaje cu harta Romaniei si ea (Noa - n.r) a colorat un steag romanesc. Tiago are doar doi ani si jumatate si inca nu a ajuns la performante din acestea", a mai spus Analia Selis.

CITESTE SI:

Andreea Marin, cadou emotionant de la Tuncay de ziua sa!
Mihaela Radulescu, declaratie emotionanta de dragoste
Vedete cu care ne mandrin ca suntem romani


Wilmark

Sursa foto: evzmonden.ro

Pentru columbianul Wilmark Rizzo Hernandez, Romania este tara lui deja de 20 de ani. In 2010 a obtinut si el cetatenia romana. "Aici in Romania este casa mea. Romania este familia mea. Aici este locul unde m-am dezvoltat eu ca om. Eram un copil atunci cand am venit. La 17 ani nu stiam prea multe despre viata. Aici am avut prieteni care m-au invatat lucruri bune, dar si rele. Aici am cunoscut prieteni care te tradeaza si prieteni care sunt alaturi de tine pana la moarte. Experienta mea de viata este aici in Romania. Pentru mine este casa mea, caminul meu. Mai ales sotia mea a observat ca atunci cand povestesc despre Romania spun: «La noi, in Romania». Vorbesc ca si cum asta este locul unde m-am nascut. Acasa la mine nu inseamna Columbia, inseamna aici, in Romania. Aici am gasit o sotie care ma intelege, care stie sa fie prietena mea atat in momentele grele, cat si in momentele bune", a marturisit Wilmark intr-un interviu acordat gandul.info.

Ba chiar a adaugat: "Iubesc foarte mult Romania. Nu as putea sa traiesc aici daca nu as iubi tara asta. Iubesc Romania atat pentru lucrurile bune, cat si pentru cele rele. Aici este tara mea, imi place asa".

Roman de la Zdob si Zdub

Sursa foto: gagdaily.com

In urma cu doi ani, si Roman Iagupov, solistul trupei Zdob si Zdub, si-a obtinut cetatenia romana. S-a straduit vreme de cativa ani, dar pana la urma a reusit. La el, motivatia era mai mult una de ordin practic: "Imi petrec o buna parte a vietii in Romania, Romania fiind tara in care Zdob si Zdub concerteaza cel mai mult, pentru ca e placerea noastra sa cantam in diverse orase europene la invitatia Institutului Cultural Roman, pentru ca muzica noastra isi are radacinile in folclorul romanesc", a marturisti artistul intr-un interviu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare