Vedete din Romania

#codin maticiuc # parerea psihologului #showbiz #vedete intern #carte Codin Maticiuc #Consumatorul de suflete

Scenele erotice din cartea de "memorii" a lui Codin Maticiuc, sub lupa psihologului: "E mai mult fictiune"

Psihologul Claudiu Ganciu a analizat mai multe pasaje ale volumului "Consumatorul de suflete", lansat in urma cu o saptamana de omul de afaceri Codin Maticiuc. Cartea, care se vrea un soi de autobiografie, insumeaza o serie de descrieri, cele mai multe au tenta pornografica.

"Am scris o carte. E cam de cacat si plina de vicii de toate felurile, alcool, clubbing, droguri si f... Ma si mir ca mi-au bagat-o astia prin toate librariile..." Exact asa isi descrie Codin Maticiuc, celebrul "Crai de Dorobanti", volumul care a facut furori la inceputul saptamanii trecute, atunci cand a fost lansat.

Sursa foto: facebook.com

Indemnul autorului: "Nu citi daca nu esti pregatit"

Cartea este scrisa sub forma de proza si a fost descrisa drept un jurnal al autorului. "Nu citi daca nu esti pregatit!", isi indeamna Codin Maticiuc cititorii. Pentru pudibonzi, scenele erotice din volum sunt greu de reprodus. Autorul descrie in detaliu scene de sex, intre care unele consumate chiar in compania unor minore.

Sursa foto: facebook.com

Psihoterapeutul Claudiu Ganciu sustine ca protagonistul scenelor erotice este unul "schematic", care nu are alta preocupare decat sa isi evidentieze virilitatea. Specialistul explica si motivele care l-ar fi putut determina pe autorul volumului sa transpuna in cuvinte aceste scene erotice.

Citeste si:

Tarife exorbitante. Uite cat au ajuns sa ceara artistii pentru un spectacol amarat!

8 vedete pe marginea prapastiei. Ce li s-a intamplat

Blasfemie? Vedete care si-au pus Biserica in cap

 

"In primul rand, am putea presupune o stare de excitatie, de interes sexual, o dorinta sexuala care nu mai poate sa fie acoperita de realitate. In al doilea rand, am putea presupune o stare de lauda a personajului cartii pentru a putea sa isi puna in valoarea propria forta, inteligenta sau alte calitati. Mai ales ca autorul inteleg ca se identifica cu personajul. O alta situatie ar putea sa fie cea specifica creatorilor si care s-ar putea pune in cuvinte: «nu se poate daca nu scriu». In care scrisul ar fi un mod de a trai. Ma indoiesc ca un barbat de 34 de ani si-a descoperit vocatia literara la aceasta varsta, dar nu e imposibil", sustine specialistul.

"O situatie incurcata"

Sursa foto: libertatea.ro

Analizand cateva pasaje publicate in presa in ultimele zile, psihologul suspecteaza totusi multa fantezie in acest roman mai degraba decat o experienta personala reala a autorului.

"Punerea in cuvinte intr-o carte nu inseamna punerea in act. Adica a scrie o fantezie, oricat de ciudata ar fi, nu echivaleaza cu actul. Dificultatea majora a acestei situatii si probabil strategia de marketing este de a presupune ca aceste texte sunt rodul unei experiente. Acest amestec intre real si imaginar este problema principala a situatiei. Daca un personaj literar face anumite acte, le acceptam ca fiind fictiune si le luam ca atare, putand sa judecam eventuala valoare literara a lucrarii. Daca acestea reprezinta biografia unei persoane, atunci putem considera ca acesta este omul, unora le place, altora nu, si atat. Si, eventual, un autodenunt de pedofilie. Dar jocul intre real si fictiune creeaza o situatie incurcata", mai spune psihologul Claudiu Ganciu.

Codin Maticiuc are 34 de ani si este un personaj monden cunoscut mai ales dupa ce a bifat mai multe cuceriri mondene precum Gina Pistol, Anna Lesko, Anamaria Ferentz, Corina Zugravu, Rodica Miron, Alina Crisan sau Maria Dinulescu.

Sursa foto principala: facebook.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului