Vedete din Romania

#declaratii medic #florin busuioc infarct #medic #operatie florin busuioc

Primele declaratii ale medicului care l-a operat pe Florin Busuioc: "Din pacate a stat foarte mult in stop cardiac, iar acum totul depinde de recuperarea neurologica"

Medicul care l-a operat pe Florin Busuioc, Paul Trasca, a declarat, pentru mediafax.ro, ca actorul a ajuns in stare foarte grava la spital. Dupa infarctul suferit dupa spectacol, urmat de un stop cardiac, actorul a mai suferit inca trei stopuri cardiace la spital.

Medicul Paul Trasca a confirmat faptul ca seful sectiei avea telefonul inchis, insa sustine ca nu avea neaparat nevoie de acordul acestuia pentru interventia medicala necesara lui actorului.

"Da, este adevarat ca seful sectiei de cadiologie avea telefonul inchis. Nu aveam neaparat nevoie de acordul lui. Era o chestiune formala. Florin Busuioc a suferit un infarct, era undeva la Filarmonica din Craiova, din cate am inteles. Era la un spectacol. A suferit un infarct, urmat de un stop cardiac, a fost resuscitat destul de repede de colegii de la Urgente, i-a fost administrat un tratament trombolitic. A fost adus in departamentul de urgenta al spitalului din Craiova. Aici a facut inca trei stopuri cardiace, care s-au resuscitat, s-a pus problema transportului la Bucuresti, dar din pacate, conditiile atmosferice nu au permis zborul cu elicopterul pentru ca era ceata. Starea hemo-dinamica era una foarte grava. Era un soc cardiogen, tensiune 6, era intubat, ventilat mecanic", a declarat doctorul Paul Trasca, pentru mediafax.ro.

"Noi am fost contactati de catre managerul spitalului, de ministrul Sanatatii. Am venit de acasa, pe la ora 23, ca din pacate noi nu asiguram program de infarct acut, ca nu avem personalul necesar. S-au mai pus stenturi la noi, dar la pacienti cronici sau si la acuti, la alt tip de infarct, care mai poate sa astepte. Eu sunt singurul care are competenta, ma mai ajuta un coleg rezident, este inca o colega Emilia Goanta, care ma mai ajuta cu altfel de proceduri. Adica n-avem echipa mare sa asigure", a mai spus doctorul Paul Trasca.

Intrebat despre starea lui Florin Busuioc dupa operatie, medicul a declarat ca actorul este stabil din punct de vedere cardiologic, iar totul depinde acum de recuperarea neurologica.

"A fost o mobilizare generala, zeci de oameni participanti la aceasta operatie, toata cardiologia, tot serviciul, in afara de seful de sectie. Tot Serviciul de la Urgenta, la ATI. S-a montat stentul. Rezultatul angiografic este unul foarte bun. Din pacate a stat foarte mult in stop cardiac, iar acum totul depinde de recuperarea neurologica. Cordul este stabil. Nu as putea sa va spun cat timp a stat in stop. Ei spun ca a ajuns destul de repede la UPU si chiar inainte au fost date indicatii prin telefon", a mai spus medicul pentru sursa citata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare