Vedete din Romania

#marioara murarescu #vedete intern #tezaur folcloric #moarte marioara murarescu

Marioara Murarescu, o viata dedicata carierei. Iata 4 lucruri pe care nu le stiai despre celebra prezentatoare TV

Celebra prezentatoare TV Marioara Murarescu s-a stins din viata vineri dimineata, la varsta de 66 de ani. Numele sau a fost si va ramane inseparabil de emisiunea "Tezaur Folcloric". Marioara Murarescu si-a dedicat intreaga viata publicului iubitor de folclor. Chiar daca a intampinat de-a lungul timpului grave probleme de sanatate, Marioara Murarescu a ramas mereu o fire optimista, chiar si in ultimele clipe petrecute pe patul de spital.

Ea declara mereu ca este bine si spera ca va invinge pana la urma necrutatorul cancer la san, cu care se lupta de cativa ani buni.

A vrut sa devina cantareata de opera

Unul dintre cele mai mari visuri ale realizatoarei TV a fost acela de a deveni soprana, de aceea s-a si inscris la Conservator. Viata avea insa pregatit un alt traseu pentru ea, iar la scurt timp dupa ce a intrat la facultate a suferit o operatie de amigdalita, care i-a afectat vocea, dar i-a si spulberat visul maret de a canta cele mai renumite arii.

Totusi, Marioara Murarescu nu a renuntat la pasiunea sa pentru muzica, iar in anul al patrulea de facultate, sub indrumarea profesorilor Emilia Comisel si Gheorghe Oprea, realizatoarea si-a indreptat atentia catre muzica populara si a inceput sa priveasca "folclorul ca pe ceva viu, care ne reprezinta si prin care putem sa cunoastem neamul acesta”.

A venit pe lume cand parintii trecusera de prima tinerete

Marioara Murarescu s-a nascut intr-o familie de preot, la 18 ani de la casatoria parintilor sai. Artista isi amintea insa mereu cu bucurie de copilarie, mai ales de bunicul sau, care i-a insuflat pasiunea pentru muzica.

"Bunicul meu canta la caval si mergea cu oile, era cioban. Pleca dimineata, venea seara, il vedeam rar, ma lasa dormind, ma gasea dormind. Dar gaseam langa patul meu, cand ma trezeam, o crenguta cu alun, sau fructe de padure si stiam ca a trecut pe-acolo bunicul", marturisea, in urma cu cativa ani, Marioara Murarescu.

Si-a dedicat intreaga viata carierei

Realizatoarea TV Marioara Murarescu si-a dedicat intreaga viata folclorului si publicului iubitor de muzica populara. Ea a strabatut chiar tara in lung si lat pentru a cauta piese originale de folclor, pe care le-a adunat intr-o arhiva.

Citeste si: Marioara Murarescu, confesiuni dureroase pe patul de spital

Decorata cu Ordinul Steaua Romaniei 

Pe 14 aprilie 2009, Marioara Murarescu a fost decorata cu Ordinul Steaua Romaniei, in grad de Cavaler, in cadrul unei ceremoniii speciale ce a avut loc la Palatul Cotroceni. Aceasta distinctie i-a fost inmanata de presedintele Romaniei, Traian Basescu, care a tinut un discurs emotionant.

"Este pentru mine o decorare usoara pentru ca nu trebuie sa explic. O stiu toti romanii, stiu toti cat va datoram pentru rabdarea, tenacitatea cu care ati cautat in tezaurul folclorului romanesc. Stim toti cata bucurie ne-ati adus prin promovarea traditiilor populare si mai ales prin promovarea unor artisti populari, capabili sa puna in valoare piesele din tezaurul folcloric romanesc", a declarat Traian Basescu.

Un discurs la fel de emotionant si elogios a fost tinut de presedintele Traian Basescu si vineri, cand si-a prezentat condoleantele.

"Am aflat, cu adanca tristete, vestea mortii Marioarei Murarescu, realizatoare atat de indragita a emisiunilor de folclor de la Televiziunea Romana, careia ii datoram recunostinta noastra pentru intreaga sa activitate de-a lungul careia a daruit publicului larg, din tara si de peste hotare, tezaurul muzicii populare romanesti", a transmis Traian Basescu.

Citeste si: Cine il iarta pe Mircea Solcanu?


Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare