Vedete din Romania

#mesaje condoleante # familia regala a romaniei #principele Nicolae #casa regala britanica #a murit regina Elisabeta #regina elisabeta a II-a

Familia regala a Romaniei, primele declaratii dupa decesul Reginei Elisabeta

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a stins din viata joi, 8 septembrie 2022. Vestea a intristat o lume intreaga. Regina Elisabeta a domnit timp de 70 de ani, avand cea mai mare domnie din istoria regatului britanic.

 

Imediat dupa vestea trista, mesajele de condoleante ale liderilor lumii au inceput sa curga in mediul online. Familia regala a Romaniei a transmis de asemenea un mesaj de condoleante familiei regale britanice. A urmat apoi mesajul postat de fostul principe Nicolae.    

“Biroul de Presa al Majestatii Sale Custodele Coroanei este imputernicit sa faca urmatorul comunicat:

Majestatea Sa Margareta a Romaniei si ASR Principele Consort, alaturi de intreaga Familie Regala, au aflat cu imensa durere vestea trecerii la cele vesnice a Majestatii Sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord. Suverana britanica a incetat din viata in aceasta seara la Castelul Balmoral, in Scotia. Regina Elisabeta a II-a si Regele Mihai I, ambii descendenti ai Reginei Victoria, au fost legati intreaga viata prin afectiune, admiratie si prietenie.

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a avut in Regina Elisabeta a II-a, de-a lungul intregii vieti, un inegalabil sprijin, model de carmuire regala si curaj, un far luminos. Regina Elisabeta a fost mereu prezenta in viata Familiei Regale romane si a pastrat o neintrerupta legatura de familie.

Dupa disparitia Regelui Mihai si a Ducelui de Edinburgh, pentru Majestatea Sa Margareta, Regina Elisabeta a II-a a fost un punct de referinta fundamental, un sprijin moral, intelectual, afectiv si institutional.

Toate generatiile din Familiile Regale romana si britanica au fost apropiate, dar pentru generatia de astazi, Regina Elisabeta a II-a si Principele Philip raman drept modele spirituale si profunde surse de inspiratie. Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a trimis o scrisoare Majestatii Sale Regelui Charles al III-lea”, se arata in mesajul postat pe Facebook de familia regala a Romaniei.

Mesajul principelui Nicolae

 

„Cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, Regina Elisabeta a II-a, s-a stins din viata. De-a lungul celor 72 de ani de domnie, a trecut prin multe incercari politice si sociale, fiind ghidata insa mereu de credinta si de iubirea pentru tara. Dumnezeu sa o odihneasca in pace!”, a scris, la scurt timp, fostul principe Nicolae pe pagina de Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare