Vedete din Romania

#petre roman #silvia chifiriuc #botez

Dana si Dinu Patriciu l-au tinut in brate, pe rand, pe micul Petrus Roman

Cel mai asteptat botez al inceputului de an s-a consumat ieri la Biserica "Sfantul Silvestru" din Capitala, unde, alaturi de nasii Dana si Dinu Patriciu, si-au facut aparitia o sumedenie de oameni de afaceri si politicieni pentru a fi martori la crestinarea micutului Petrus .

Lucrurile au debutat cu stangul de dimineata. Cu toate ca slujba trebuia sa inceapa la ora 13.00, sotii Roman s-au vazut nevoiti sa mai astepte o ora in plus. Motivul: tragedia din Polonia. Ieri, la pranz, in toata tara s-au tinut slujbe de pomenire in memoria celor disparuti in accidentul aviatic. Din fericire pentru invitati, sotii Roman au aflat destul de devreme de aceasta modificare de program si au reusit sa-i anunte din timp.

Petrus, speriat de corul bisericii

Slujba a durat aproape o ora si jumatate si a fost oficiata de trei preoti. Dintre acestia, cel mai tanar a fost chiar nepotul parintelui Galeriu, legendarul paroh al Bisericii "Sfantu Silvestru".

Unul dintre motivele pentru care slujba s-a intins atat de mult a fost ca Petrus s-a speriat foarte tare de multimea din jurul sau, dar si de interpretarea corului si a plans neincetat. Tatal a incercat sa-l impace cu mangaieri sau oferindu-i suzeta, dar n-a avut sorti de izbanda.

Prea greu pentru un singur nas

Petrus le-a creat probleme si nasilor, Dana si Dinu Patriciu. Pentru ca el este acum destul de marisor, cantarind aproape opt kilograme, acestia au fost nevoiti sa-l tina in brate pe rand. Cu toate ca traditia spune ca nasa are grija de copil, cand ea nu mai avea forta sa-l tina, il pasa sotului ei si prelua lumanarea.

Tariceanu a ajuns tarziu la petrecere

Dupa slujba de la "Sf. Silvestru", masa si dansul au avut loc la Casa Oamenilor de Stiinta din apropierea Pietei Romane. Aici, si-au facut aparitia si Calin Popescu Tariceanu insotit de unul dintre fiii sai. Petrecerea in sine a fost una destul de linistita, fara vreun eveniment surpriza. Invitatii s-au servit singuri cu preparate traditionale romanesti si au evitat pe cat posibil ringul de dans. Cel mai "linistit" a fost chiar "scandalagiul" din biserica, Petrus. Extenuat probabil dupa slujba, micutul a dormit pe toata durata petrecerii.

Cu "flacara violet " la gat

Din ratiuni de stil sau poate din superstitie, Petre Roman a purtat o cravata violet deschis, asortata la costumul cu dungi subtiri si camasa eleganta cu butoni. Mai putin conservator din fire, nasul sau, Dinu Patriciu, un om cu vederi mai "liberale", a purtat un costum mai larg, incheiat la un singur nasture si cu o cravata aurie.

La initiativa Silviei Roman, intregul salon in care a avut loc petrecerea a fost decorat cu trandafiri albi, naturali.

Milioane de euro pe metrul patrat

Botezul micutului Petrus a strans la Biserica "Sf. Silvestru" din Capitala un mare numar de politicieni si oameni de afaceri. Alaturi de nasul Dinu Patriciu, la crestinarea fiului lui Petre Roman au mai participat Catalin Catoiu, Doru Viorel Ursu, Sorin Rosca Stanescu , Teodor Melescanu, Eugen Simion si Adrian Cioroianu. Nici "mana dreapta" a nasului n-a lipsit, Peter Imre sosind intr-un Ferrari bleu metalizat care a atras toate privirile.

Rudele lui Petre Roman din Spania n-au mai putut ajunge la botezul lui Petrus din cauza norului de cenusa care a dat peste cap tot traficul aerian din Europa.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare