Vedete din Romania

#adrian iovan # accident apuseni #deces Adrian Iovan #interventie autoritati #vedete intern

Cine sunt vinovatii in cazul accidentului aviatic din Apuseni. Ministrul Radu Stroe - demis astazi?

UPDATE Premierul Victor Ponta, Crin Antonescu, Eugen Nicolaescu si Daniel Chitoiu s-au intrunit azi-dimineata intr-o sedinta de urgenta la Palatul Victoria pentru a analiza un raport privind reactia autoritatilor in cazul tragicului accident aviatic din Apuseni. Victor Ponta a dispus inlocuirea secretarului de stat din MAI Catalin Chiper si a directorului general Romatsa. De asemenea, seful Guvernului a afirmat ca vrea si plecarea directorului de la STS.

 

 

"Procurorii vor stabili daca exista responsabilitati de natura penala. Deficienta inacceptabila la operatiunea de salvare, provocand o indignare si o nemultumire justificata. Toate aceste lucruri necesita cateva responsabilitati. In cadrul a trei institutii importante, MAI, STS si Romatsa, lucrurile au functionat incet si fara o necesara coordonare. Am decis inlocuirea din functie a secretarului de stat din MAI Chiper.  Inlocuiarea directorului general Romatsa si a directorului de operatiuni. Voi solicita oficial inscrierea pe ordinea de zi a CSAT a unui raport privind activitatea STS din acest caz si inlocuirea sefului STS", a declarat Victor Ponta.

"Interventia de luni a fost un esec, care trebuie sa duca la responsabilitati personale. Voi propune decorarea atat a celor cinci supravietuitori, cat si a celor doi care au murit", a mai spus Victor Ponta.

La aceasta intrunire va fi prezent si vicepremierul Gabriel Oprea. Potrivit unor surse Antena 3, exista mari presiuni asupra demiterii din functie a ministrului de Interne, Radu Stroe, pentru lipsa de reactie a MAI in cazul accidentului aviatic.

 

 

 

Citeste si: Primele declaratii ale medicului Radu Zamfir: "Datorita lui Adrian Iovan suntem in viata!"

Ministrul Radu Stroe a declarat marti seara ca MAI a intervenit cat a putut de repede in aceasta situatie, iar cele cinci ore pierdute cu mobilizarea si cautarile au fost, de fapt, un timp foarte bun de interventie.

"Era o zona de munte, era o zona impadurita, era o zona greu accesibila, cu toate acestea colegii mei, toti, de la IGSU, jandarmii, colegii de la Inspectoratele Judetene, s-au mobilizat si au reusit in aproximativ 5 ore maxim sa ajunga la locul producerii acestei tragedii", a declarat Radu Stroe.

Citeste si: Ultimele cuvinte ale lui Adrian Iovan inainte sa moara. La cine se gandea pilotul


Sursa foto: ziuanews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului