Imediat, administratorul restaurantului, Bogdan Pascu, a chemat de urgenta echipele medicale. “Domnul Silviu Prigoana, client de-al nostru fidel, era saptamanal la noi la masa. Dansul a sosit la masa, dupa cateva minute i s-a facut rau, am sunat la 112, ambulanta a ajuns destul de repede”, a declarat acesta.
Echipajul SMURD din Moieciu a sosit rapid la fata locului, initiind manevrele de resuscitare, insa fara succes. La scurt timp, o ambulanta SAJ dotata cu medic a intervenit pentru a continua eforturile, insa starea lui Prigoana nu s-a imbunatatit. La ora 15:30, medicii au fost nevoiti sa declare decesul.
“Un echipaj SMURD de la punctul de lucru Moieciu s-a deplasat imediat la fata locului si a inceput aplicarea manevrelor de resuscitare. Ulterior, a ajuns la fata locului si o ambulanta SAJ cu medic, insa, din nefericire, in ciuda tuturor eforturilor depuse, barbatul nu a raspuns manevrelor de resuscitare”, a declarat Ciprian Sfreja, purtatorul de cuvant al ISU Brasov, potrivit stirileprotv.ro.
Serviciul de Ambulanta Brasov a confirmat stopul cardiorespirator drept cauza probabila a decesului, fara a identifica alte semne care ar fi indicat o asfixiere, cum s-ar fi crezut initial. „In caile respiratorii nu s-au evidentiat resturi alimentare”, a declarat Dr. Dragos Maniu, subliniind faptul ca nu mancarea a cauzat acest incident, ci cel mai probabil problemele cardiace preexistente. In 2010, Silviu Prigoana suferise un infarct si i se montase un stent coronarian, iar recomandarile medicilor de a avea grija de sanatate pareau sa fie o constanta in viata sa.
Politia efectueaza o investigatie preliminara pentru a elucida circumstantele exacte ale decesului. Trupul neinsufletit al lui Prigoana a fost transportat la Serviciul de Medicina Legala, unde va fi efectuata necropsia care va stabili cauza exacta a decesului.
Silviu Prigoana avea probleme la inima
Omul de afaceri, Silviu Prigoana, avea probleme cardiace de mult timp. In 2010 acesta a suferit un infarct, in urma caruia medicii i-au pus un stent coronarian.
Silviu Prigoana avea probleme la inima de mai multi ani, sanatatea sa cardiaca fiind afectata de un infarct suferit in 2010. In urma acestui episod grav, medicii i-au montat un stent coronarian, o procedura menita sa previna alte blocaje in arterele coronare si sa-i mentina inima functionala. Aceasta interventie i-a schimbat stilul de viata si l-a determinat sa fie mai atent la obiceiurile alimentare si la stres. Medicii i-au recomandat atunci un regim strict, fara excese culinare si petreceri prelungite, pentru a evita riscurile asociate cu bolile cardiovasculare.
Dupa infarctul din 2010, Prigoana a fost sfatuit sa adopte un ritm de viata moderat si sa renunte la excesele care ar fi putut agrava afectiunile cardiace. Cu toate acestea, avand un stil de viata agitat, atat prin prisma activitatilor de afaceri, cat si a prezentei sale publice si politice, a continuat sa traiasca in ritmul alert cu care era obisnuit. Prigoana era cunoscut pentru participarea sa la evenimente sociale si pentru intalnirile cu prietenii, care, desi aparent inofensive, prezentau un risc suplimentar din cauza fragilitatii inimii sale.
Prezenta stentului coronarian impunea controale regulate, iar orice simptom neobisnuit ar fi trebuit sa fie un semnal de alarma. Incidentul din restaurantul din Bran a evidentiat riscul pe care starea sa de sanatate il presupunea, in ciuda interventiei si a masurilor preventive luate in trecut.