Catalin Scarlatescu se bucura de succes, fiind unul dintre cei mai cunoscuti chefi din intreaga tara. Totusi, chiar daca televiziunea l-a propulsat, acesta a explicat ca drumul sau nu a fost unul lipsit de provocari.
Cunoscutul chef a punctat ca nu a avut cum sa pacaleasca munca, astfel ca a depus un efort imens pentru a se asigura ca o sa ajunga unde isi doreste in domeniul ales.
“Cel mai greu a fost, efectiv, drumul. Pentru ca a fost lung. Ii spuneam colegului si fantasticului meu fratior Dumitrescu: „Pe tine te-a pocnit televiziunea la 24 de ani. Pe mine m-a pocnit abia la 40 si ceva.
Cel mai greu si cel mai rau a fost drumul. Dar asta a fost menirea mea, sa muncesc. Noi, cei din generatia 70-71, am fost pe munca. N-aveam cum sa pacalesc munca.
In momentul de fata, sunt o gramada de chefi care o fuseresc. Stiu sa faca 3-4 farfurii, intra pe Google, rezolva Google-ul tot, gata! O cautam pe Jamila, reusim sa facem orice prajitura. In primii ani, nu exista Google. Am avut carti, mi-am cumparat o gramada de carti. Eu am inceput cu nomenclatorul de la ONT cu copertele rosii, si acum il am pe acasa pe undeva, plin de grasime, de unsoare, de untdelemn… Daca n-as fi fost bucatar, cred ca mi-ar fi placut sa fiu somelier. Sunt un mare, mare fan al vinului. Imi place vinul din toate punctele de vedere. Nu neaparat sa beau vin, cat sa inteleg vinul. Nu sunt fan al vinului de buturuga, sunt fan al vinului care are o poveste in spate, o poveste fantastica.”, a povestit el pentru Viva!.