Vedete din Romania

#Carmen Bruma reguli slabit # Carmen Bruma slabit #vedete intern #carmen bruma #showbiz

Carmen Bruma: “Fructele ingrasa!”. Adevarul despre curele de slabire

Carmen Bruma este cel mai bun exemplu cand vine vorba despre slabit! Iubita lui Mircea Badea a slabit 30 de kilograme, fara sa puna vreun gram inapoi! Iata ce spune despre curele de slabire!

Pe blogul personal, Carmen Bruma explica care sunt sase dintre principiile pe care le-a urmat pentru a slabi!

“Cura de slabire nu este un mod de viata. Ea este necesara pentru a ajunge la greutatea dorita si trebuie urmata de un regim de stabilizare si un mod de viata care sa te ajute sa-ti mentii rezultatele cat mai mult timp. Intoarcerea la vechea alimentatie inseamna ingrasare. O cura de slabire nu are termen de garantie.

Un regim de slabit trebuie sa contina toate grupele de nutrienti, proteine, glucide, lipide sa asigure necesarul de vitamine, minerale, apa si sa aiba o valoare calorica inferioara necesarului zilnic al organismului. Necesarul caloric mediu pentru mentinerea greutatii este aproximativ 1800-2000 cal/zi la femei si 2300-2500 cal, la barbati. Atunci cand vrei sa slabesti trebuie sa reduci treptat acest aport caloric. Restrictia se face pe seama carbohidratilor si grasimilor nu a proteinelor. Dietele sub 1200 cal/zi la femei si sub 1400 cal/zi la barbati sunt periculoase pentru sanatate. Ritmul de slabire sigur pentru organism este de aproximativ 1kg/saptamana.

Fructele ingrasa! Daca vrei sa slabesti trebuie sa tii cont de asta. Poti sa consumi fructe cu mai putine zaharuri dimineata; grepfruit, para, ananas sau sa le amesteci cu frunze si legume intr-un suc sau smoothie. O varianta de gustare lichida potrivita pentru prima parte a zilei este sucul din grepfruit, spanac, kale,lamaie, ghimbir. Pentru 200 ml suc aveti nevoie de: un grepfruit mare ( 300 g), doi maini de baby spanac, jumatate de lamaie, o mana frunze kale, o bucatica de 2-3 cm de ghimbir.

Se monteaza sita pentru suc, se spala si se curata ingredientele apoi se introduc pe rand in storcator. Sucul rezultat se bea imediat pentru a beneficia de efectele lui adica, energizare si stimularea metabolismului.

E normal ca intr-un proces de slabire ritmul sa fie diferit de la o saptamana la alta si sa existe perioade in care stagnezi. Nu dispera si nu abandona dieta! In general, atunci cand ajungi la un platou (stagnare), trebuie sa schimbi ceva in dieta sau in programul de miscare (daca exista unul). O persoana care a tinut multe cure de slabire (drastice) va slabi mai greu decat una aflata la prima experienta de acest gen.

 

Sportul poate sa ingrase daca nu ai grija ce mananci! Chiar daca pare un non sens, multe dintre persoanele care incep sa faca miscare au pofta mai mare de mancare decat inainte si consuma un numar mai mare de calorii fata de cel pe care il ard iar acumularea de kilograme e o consecinta logica.

Unul dintre cele mai importante lucruri atunci cand vrei sa slabesti e motivatia. Nu-ti mai plange de mila si foloseste-ti energia pentru a obtine lucruri care sa-ti foloseasca! Cura de slabire nu incepe “de luni ” ci ACUM!”, scrie Carmen Bruma pe blogul personal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului