Vedete din Romania

# cncd #Buhnici #ancheta #amenda

Buhnici, anchetat de Consiliul pentru Combaterea Discriminarii. Risca amenda de pana la 100.000 de lei

Declaratiile controversate ale jurnalistului George Buhnici au ajuns in atentia Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD).

Presedintele CNCD, Csaba Asztalos a declarat ca membrii CNCD s-au autosesizat cu privire la declaratiile controversate ale lui George Buhnici, care ataca femeile cu vergeturi si care isi compara sotia cu o minora.

“Se va analiza limita libertatii de exprimare in raport cu dreptul la demnitate al femeilor si in general al oamenilor din perspectiva aspectului fizic. O astfel de analiza dureaza 90 de zile in principiu, dar cand e vorba mesaje publice, ne straduim sa dam o solutie cat mai repede”, a spus Csaba Asztalos pentru g4media.ro.

Daca Buhnici va fi gasit vinovat de discriminare, CNCD il poate sanctiona o amenda contraventionala intre 2.000 si 100.000 de lei.

Csaba Aszatalos a fost itnrebat de reporteri daca aceasta este o atitudine larg raspandita in societatea romaneasca. Directorul CNCD a specificat ca “conditia femeii in societatea din Romania e una dificila”.

“Suntem pe primul loc in UE la mame minore, pe primele locuri la traficul de fiinte umane – toate acestea au legatura cu tratamentul in societate. Exista si violenta de familie cu femei ucise in fiecare an. Toate acestea au legatura cu un comportament in societate fata de femei, unele mostenite istoric, altele create in diferite conjuncturi – competitie politica, publicitate etc, in care este exploatata sexualitatea femeii”, a adaugat Csaba Aszatalos.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare