Vedete din Romania

#Fethullah Gulen #Andreea Marin Erdogan # andreea marin turcia #vedete intern #showbiz #andreea marin

Andreea Marin, platita sa-l denigreze pe Erdogan

Andreea Marin este acuzata ca a fost platita de pucistii din Turcia pentru a le sustine cauza si pentru a-l denigra pe presedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, la TVR. Alti 32 de jurnalisti din Romania sunt implicati in scandalul privind denigrarea regimului de la Ankara.

Acuzatiile au fost facute in cadrul unui eveniment organizat marti de catre mai multe organizatii ale afaceristilor turci din Romania si de Camera de Comert Turco-Romana,

Liderul comunitatii turce a declarat, in conferinta de presa sustinuta marti, ca „dusmanii presedintelui Erdogan” i-au platit pe jurnalistii romani, pentru a denigra regimul de la Ankara, la postul public de televiziune.

“Exista o extensie a acestei grupari in Romania (organizatia clericului Gulen – n.r.). Eu respect intotdeauna presa romaneasca, care este o presa libera, dar, uneori, unii oameni au fost urcati in autobuze si dusi in Istanbul. S-au facut cadouri. La televiziunea romana se constata ca oameni care au fost invitati in Turcia incearca sa faca cunoscuta Turcia ca si cum ar fi o tara nedemocratica. Aceasta tara are un presedinte ales cu 51% din voturi, care nu poate fi numit dictator”, a declarat un lider al oamenilor de afaceri turci din Romania.

Andreea Marin a a recunoscut ca a fost de mai multe ori in Turcia, chiar si la invitatia scolii in care invata fiica ei, dar spune ca nu a denigrat niciodata regimul din Turcia, ba chiar a promovat, de foarte multe ori, aceasta tara.

„Este vorba despre niste afaceristi turci in Romania, printre care se afla si presedintele Camerei de Comert Turco-Romana, care ar fi organizat o conferinta de presa in care au sustinut regimul lui Erdogan si au facut aluzii grave la adresa unor jurnaisti din Romania. Se pare ca aluzia este si la mine, pentru ca acum 3 ani am fost, la invitatia scolii in care invata fiica mea, sa vedem Istanbulul. Se pare ca, spune domnul care a facut conferinta, am fost invitati in Turcia incercand sa facem cunoscuta Turcia ca fiind nedemocratica, la TVR. TVR le solicita celor care au facut aceste declaratii sa le retraga, iar ei au spus ca a fost o greseala de traducere.  Eu am fost, in ultimii ani, unul dintre cei mai eficienti promotori ai Turciei, in Romania. Promotor al sistemului medical, al detoxifierii, al turismului, al culturii acestei tari. Pentru ca Turcia este a doua tara in care ma simt ca acasa”, a declarat Andreea Marin, la Antena Stars

In urma cu trei ani, 33 de jurnalisti din Romania au fost invitati in Turcia, in cadrul unui proiect sustinut de International School of Bucharest, scoala la care invata si fiica Andreei Marin. Aceasta scoala a fost fondata de catre organizatia „Lumina – Institutii de invațamant”, detinuta de catre Fethullah Gülen, dusmanul de moarte al lui Erdogan. Aceeasi organizatie detine mai multe scoli in Romania, in Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara, Ploiesti si Constanta.

Printre jurnalistii invitati in Turcia, in urma cu trei ani, se afla si Roxana Iliescu, Sorin Dutoiu, Robert Turcescu si Cristina Herea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului