Vedete din Romania

#andreea marin banica #proiect umanitar #africa

Andreea Marin Banica, despre Africa si proiecte de viitor

Andreea Marin Banica se afla in aceste zile in a doua calatorie in Africa pentru finalizarea Campaniei pampers - UNICEF "1 pachet = 1 vaccin", inceputa in Romania in luna octombrie 2008.

Dupa strangerea fondurilor necesare, Andreea se afla acum pentru a doua oara pe continentul negru pentru a implementa fondurile stranse spre beneficiul nou-nascutilor si mamelor de acolo. Ea prezinta experienta din Africa si modul in care campania salveaza vieti in detaliu pe blogul ei.

In ce priveste proiectele de viitor, Andreea nu are prea multe momente de odihna. Ne-a vorbit despre campaniile pe care le sustine in continuare:

"Inceputul lui 2009 inseamna, prin aceasta a doua plecare in Africa, un moment de evaluare al Campaniei mondiale Pampers-UNICEF, implementarea fondurilor adunate in Romania, dar si continuarea si accentuarea celorlalte campanii in care sunt implicata inca din 2008. Una dintre acestea este Campania " Citeste cu mine " pentru care am avut, chiar inainte de plecarea in Cote d'Ivoire, o intalnire de planificare."

"Citeste cu mine" este o campanie derulata de asta data la nivel national alaturi de BNS, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, Policy Center for Roma and Minorities si Biblioteca Nationala a Romaniei, care isi propune sa-i intoarca pe copiii cu varste cuprinse intre 6-12 ani la cartile din care au atatea de invatat, pentru ca traim in epoca televizorului si a computerului care le fura placerea de a descoperi atatea lectii de viata sanatoase.

O miscare necesara in contextul in care Romania se situeaza pe un podium care nu-i face cinste: locul trei in Europa in privinta abandonului scolar. La sfarsitul anului trecut, cand am serbat ziua mea si a Violetei, i-am rugat pe invitatii nostri sa nu vina cu cadouri pentru noi, ci cu carti pentru copii, alese dupa sufletul lor, pe care sa le puna langa brad cu o dedicatie, stiind ca toate aceste volume vor alcatui, in final, o biblioteca pentru o scoala saraca, dar care are copii cu potential, cu dorinta de a invata, in ciuda lipsei posibilitatilor materiale.

Sunt norocoasa sa fi muncit destul de eficient pana la aceasta varsta, astfel incat sa am un trai civilizat, iar umar langa umar impreuna cu sotul meu sa putem sa le asiguram o viata frumoasa copiilor nostri, asa ca eventualele cadouri pentru noi de ziua noastra n-ar fi fost la fel de necesare precum cartile minunate pe care le-am adunat astfel pentru biblioteca de care va vorbeam.

Citeste cu mineAm ramas placut surprinsa sa vad cu cata bucurie au intrat in joc invitatii nostri, cata placere le-a facut sa mearga prin librarii si sa aleaga ei insisi cartile, oferindu-si, astfel, si cateva ore de intoarcere la propria copilarie. Sunt si edituri precum Reader's Digest sau Tritonic care au raspuns pozitiv rugamintii mele si vor dona carti speciale, iar acum lucram la alcatuirea primei biblioteci pentru copii in care toate cartile sunt semnate si recomandate de personalitati din tara si din strainatate.

Oameni pe care-i consideram modele in societate vor face in 2009 incursiuni in scolile in care au invatat odinioara, pentru a le citi copiilor lecturile care i-au marcat, discutandu-le impreuna cu ei si redeschizandu-le apetitul pentru carte.

Pregatim si un spot tv pentru Campania "Citeste cu mine" care va fi realizat de catre unul dintre regizorii de marca ai Romaniei, cu numeroase premii castigate in tara si in strainatate, printre care se numara si Palme d’Or la Festivalul de film de la Cannes, Catalin Mitulescu.

Proiectul recent la care tin foarte mult este www.charitygift.ro, un site 100% caritabil la care lucreaza numai voluntari din intreaga tara, singura conditie pentru a putea face un bine printr-un singur click fiind conexiunea la Internet. Poti cumpara de pe site o multime de produse la acelasi pret ca in magazine traditionale, le gasesti prezentate in detaliu, avand constiinta, insa, ca un procent important din pretul platit de tine merge catre o cauza umanitara si tu poti alege pe cine vrei sa ajuti astfel, dintr-o multitudine de cauze sensibile prezentate.

La inceputul acestui an vom vedea in Romania si filmul "A Beautiful Life", unde cu modestie spun ca am avut roluri de mica intindere, atat eu, cat si Stefan, dar experienta de a lucra impreuna, cu un regizor foarte bun si intr-o echipa profesionista la Hollywood ne-a folosit amandurora si ne-a deschis noi porti.

Despre celelalte campanii pe care le pregatesc acum, prefer sa vorbesc la timpul potrivit pentru ca, precum stiti, nu sunt omul promisiunilor, ci al faptelor concrete."

 

Despre sustinerea acordata de Andreea copiilor autisti din Romania si despre volumul "Pretuieste viata", mai multe detalii in interviul acordat acasa.ro.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare