Vedete din Romania

#mihaela radulescu #alocatie #andreea marin banica

Andreea Marin Banica critica diferentierea alocatiei copiilor

Recalcularea alocatiilor de stat pentru copii in functie de veniturile parintilora starnit reactii si din partea vedetelor mame. Andreea Marin Banica se opune ferm masurii discutate de Ministrul Muncii.

"Eu am doua certitudini: alocatia despre care vorbim e un drept al tuturor copiilor, fara diferentiere, stipulat in Constitutia Romaniei ; directionarea alocatiei catre diferite grupuri vulnerabile poate sa duca la stigmatizare (li se pune o stampila a neputintei, a saraciei celor care ar primi alocatia), precum si la discriminare (in cazul celorlalti)", a explicat Andreea in ring, mentionand ca parerea ei este exprimata in calitate de mama si nu de ambasador UNICEF .

Un alt argument al Andreei Marin Banica este cresterea fondurilor administrative, care ar putea, in schimb, sa ajunga la copii nevoiasi.

"Pe de alta parte, cand toti copiii primesc alocatia, aceasta e mult mai simplu de administrat. Cand exista diferentiere, e nevoie de multi lucratori publici care sa se ocupe de intocmirea dosarelor, de arhivarea lor, de consilierea parintilor, care nu se vor descurca singuri sa completeze documentele necesare etc., astfel incat costurile procesului prin care banii sa ajunga doar la copiii care intra in categoria vizata ar creste foarte mult. Pe scurt, in loc sa trimitem banii acolo unde e nevoie de ei, adaugam o suma mare pentru cheltuieli administrative", a adaugat Andreea.

Mihaela Radulescu accepta solutia pe termen scurt

Nici vedeta Antenei 1 nu agreeaza solutia prea mult, insa considera ca poate fi acceptata pe termen scurt.

"Nu mi se pare o idee proasta, acum, cand atatia parinti au ramas fara slujbe si abia se descurca. Dar n-as fi de acord cu o permanentizare a ei, e o discriminare "comunista". Legea ar trebui sa fie, si in acest caz, egala pentru toti, in democratie", a declarat Mihaela Radulescu pentru "ring".

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului