Vedete din Romania

#Adela Popescu declaratii #bebelus adela popescu #declaratii #adela popescu #alaptare

Adela Popescu, dezvaluiri incredibile la doua luni de la nastere: "Dureri cumplite! Imi amintesc si acum teroarea"

Adela Popescu este mama unui baietel de doua luni. Actrita a trecut prin multe provocari inca din primele ore de la nastere. Cea mai mare provocare a fost alaptarea copilului.

Aceasta a decis sa impartaseasca acum experientele sale, cu alte mamici, experientele privind alaptarea micutului Alexandru, care nu au fost deloc placute. Iata ce declaratii a facut vedeta pe blogul personal.

"Urma sa imi alaptez copilul. Dragostea mea, sufletul meu, inima mea, puiul meu mic, cu ochii inca umflati si pielicica transparenta s-a infipt hotarat cu gurita in sanul meu, incat, in acel moment, am inteles cu adevarat ca de aici incolo am o singura responsabilitate: viata lui!

Treaba cu alaptarea, dragile mele, nu e deloc usoara. Daca despre nastere aveam deja o parere, o optiune clara, in privinta alaptarii, va spun sincer ca nici nu m-am sinchisit sa imi fac una. Parea totul rezolvat de natura. Trebuia doar sa fiu disponibila pentru fiul meu in timp ce el manca linistit si ma privea in ochi cu dragoste. Atat. Stiti scenele acelea din filme cu mama zambitoare, perfect coafata, fara cearcane, tinand la piept un bebelus cu ochi albastri si parul blondut carliontat, mancand linistit din sanul ferm al ei?

Ei bine, la noi nu a fost deloc asa. Cel putin nu la inceput.

Imediat dupa nastere, poate si putin inainte, apare colostrul. Practic, pana se instaleaza lactatia, adica in a treia sau a patra zi in cazurile fericite, aceste picaturi de colostru sunt suficiente pentru bebelusi, ei avand inca rezerve de hrana din burtica.

La maternitate, impreuna cu consultatii in lactatie prezenti, la fiecare trei ore incercam sa ii predam bebelusului prima lectie importanta din viata lui. Alaptarea.

Lui Alexandru nu i-a placut deloc sanul meu stang. Pur si simplu. Cu dreptul nu avea nimic, dar nici nu prea stia ce sa faca cu el. Il molfaia in fel si chip, il pupa, il voia, il dezmierda, dar habar nu avea cum sa se „prinda” corect de el. Caci va spun din toata inima, pe locul doi ca importanta dupa aparitia lactatiei este sa va invatati puiul sa se ataseze corect la san.

Minunea s-a intamplat intr-o dimineata pe la 4:00 atunci cand asistenta mi l-a adus pe pici si mi-a propus sa incercam o noua pozitie de alaptare, el pe spate si eu intinsa intr-o parte. A insistat sa folosesc un mamelon de silicon pe care il refuzasem sistematic, dar pe care, din lipsa de speranta, acum ma hotarasem sa il incerc.

La plecarea din maternitate lactatia deja se instalase ramanand doar sa o stimulez prin atasari dese la cerere. A urmat o perioada grea. Pe langa noptile nedormite, teama ca nu ma voi descurca si slabiciunea corpului, mandra si hotarata se instala in casa mea furia laptelui. Sani angorjati, mameloane cu ragade, extra sensibilitate la atingere, lacrimi la alaptat. imi amintesc si acum teroarea ca ma cuprindea atunci cand urma sa imi hranesc copilul.

Dar nu am renuntat, desi nu putine au fost momentele in care inmugurea parca un gand… Am ramas totusi cu usturime puternica la atingere, chiar daca intre timp invatase sa se ataseze foarte bine.

Dupa nici doua luni momentul alaptatului a ajuns sa fie magic. Ma retrag cu fiul meu intr-o camera linistita si fie citesc ceva in timp ce el papa, fie scriu ce simt, asa cum s-a intamplat cu acest articol, fie ascult muzica, fie mananc si eu niste pepene galben adus de tatal lui, fie il privesc", a scris Adela Popescu, pe blogul ei.

Sursa foto: click.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului