Vedete din Romania

#Chef Joël Robuchon #a murit maestrul bucatar al secolului #Florin Dumitrescu

A murit “maestrul bucatar al secolului”! Mesajul chef-ului Florin Dumitrescu

Chef Joël Robuchon, unul dintre cei mai mari bucatari din gastronomia internationala, s-a stins din viata la varsta de 73 de ani! “Maestrul bucatar al secolului", proprietar de restaurante recompensate cu trei stele Michelin, a murit luni, din cauza unui cancer, la varsta de 73 de ani, la Geneva, potrivit Reuters.

Chef Joël Robuchon a fost mentorul mai multor maestri bucatari, printre care s-au numarat Gordon Ramsay, Eric Ripert si Michael Caines. Si chef Florin Dumitrescu a postat un mesaj emotionant pe retelele sociale, dupa ce a aflat ca Joël Robuchon a murit.

Chef Joël Robuchon si-a inceput cariera la varsta de 28 de ani , cand devenea deja chef la restaurantul unuia dintre cele mai mari hoteluri, pentru ca doi ani mai tarziu sa fie numit „cel mai bun lucrator” din Franta.

Maestrul bucatar francez a primit, in 1990, titlul de "chef-ul secolului" din partea prestigiosului ghid gastronomic Gault et Millau.

Celebru pentru mai multe preparate, printre care si o noua versiune a banalului piure de cartofi, Robuchon detinea mai multe restaurante, in orase precum Paris, Monaco, Hong Kong, Las Vegas, Tokyo si Bangkok, recompensate, in total, pana in anul 2016, cu 32 de stele Michelin, un record in domeniu.

A publicat mai multe carti de bucate, a prezidat comitetul de specialisti care s-a ocupat de actuala editie a Larousse Gastronomique si a gazduit mai multe emisiuni de televiziune de succes.

Sursa foto: Hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare