Vacante & Calatorii

#vacanta #karlovy vary #vacanta in doi #Dinant #Veliko Tarnovo

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Trei destinatii deosebite de vizitat in doi

Exista nenumarate locuri in Europa care, desi nu sunt inca la fel de celebre precum Londra sau Paris, au un farmec aparte, amintind de prioade demult apuse. Foarte romantice si mai putin aglomerate, orase precum Dinant, din Belgia, sau Karlovy Vary, Cehia, sunt foarte potrivite pentru un sejur romantic, alaturi de persoana iubita.

Dinant, Belgia

Acest oras francofon situat pe malul raului Meuse este dominat de o fortareata medievala cu turnuri crenelate si ziduri de aparare, a carei imagine te duce cu gandul la filele din cartile de povesti. Orasul este o destinatie turistica importanta din Valonia, fiind asociat cu Adolphe Sax, inventatorul saxofonului, care s-a nascut aici in anul 1814. Iubitorii de muzica stiu cu siguranta ca datorita lui Adolphe Sax in Dinant au loc multe evenimente culturale muzicale. In apropiere se afla Grotte La Merveilleuse, un loc care merita vazut la Dinant, ca de altfel si o excursie cu barca pe raul Meuse. Dinant este situat la 65 de kilometri de Bruxelles.

Sursa foto: trekearth.com

Vizitati in Dinant!

  • Catedrala Notre-Dame. Cu o arhitectura gotica, aceasta ctedrala a fost ridicata pe ruinele unei biserici romanice la inceputul secolul al XII-lea. In epoca medievala, Dinant a devenit cunoscut pentru prelucrarea metalelor si multe obiecte de cult fabricate in regiune sunt expuse in Catedrala. Aspectul unic al catedralei face ca acesta sa poate fi zarita din orice straduta a orasului.
  • Cetatea veche de sase secole, situata in varful unei stanci din unde se poate admira intreg orasul. Fortareata a fost construita in secolul al XII-lea pentru a controla valea raului, insa a fost refacuta de mai multe ori pe parcursul existentei sale. Pentru a putea ajunge sus la cetate puteti urca cele 420 trepte sau puteti opta pentru un lift, sus va asteapta o priveliste minunata asupra orasului si imprejurimilor, dar si un muzeu al Razboiului.
  • Parcul de aventura Dinant este un unul din obiectivele turistice ce nu trebuie ratate odata ce ati ajuns in orasel. Aici puteti petrece o zi plina de adrenalina: puteti sa alegeti sa va catarati pe stanci, sa va dati cu tiroliana sau sa fceti rafting.

Karlovy Vary

Situat in regiunea Boemia, oraselul cu doar 52.000 de locuitori s-a numit Karlsbad (“Baile lui Karl”), facand referire la imparatul regele Boemiei, cel care l-a intemeiat in anul 1370. In prezent, Karlovy Vary este una dintre cele mai importante statiuni balneare din nord-vestul Cehiei, avand o bogata traditie in acest sens. Locul a atras in decursul timpului nobilimea din Rusia, Saxonia, Polonia si de la Curtea Imperiala Austriaca, existand personalitati care s-au vindecat cu ajutorul apelor curative ale izvoarelor sale. De asemenea orasul este faimos si pentru industria sticlariei, pentru portelanuri, insa ceea ce-i confera un farmec aparte sunt strazile impecabile, elegante,marginite de cladiri vechi in stil rococo, romantic si art nouveau. Aproape toate cladirile au fost construite dupa marele incendiu din 1759. Karlovy Vary este un loc linistitor si romanic in acelasi timp o oaza de spa&wellness recunoscuta, situat la apoximativ 130 de kilometri de Praga, merita vazut, macar intr-o excursie de o zi!

Sursa foto: karlovy-vary.cz

Nu ratati!

  • Muzeul Moser este un obiectiv must see odata ce va aflati in Karlovy Vary. Cehia si implicit Karlovy Vary sunt cunoscute in intreaga lume pentru fabricarea sticlei si a cristalurilor, si acum este ocazia ideala pentru a vedea cum se fabrica acestea. Se poate opta pentru un tur chiar prin fabrica pentru a vedea pe viu tehnicile de fabricare a acestei sticle scumpe, luxoase.
  • Plimbarea prin oras! Sunt nenumarate parcuri care poarta numele unor compozitori celebri precum si biserici vechi si foisoare e o atmosfera foarte pitoreasca!
  • Cele cinci Colonade, din care se distinge Colonada Parcului, ce are trei izvoare termale: Izvorul Sarpelul, cu apa de 30 de grade, Izvorul Parcului, cu apa de 47.4 garde si Izvorul Libertatii, cu apa cu 60 de grade, toate cu prorietati curative.

Veliko Tarnovo, Bulgaria

Cunoscut si sub denumire de “Orasul Tarilor”, Veliko Tarnovo este situat pe malul raului Lantra, la aproximativ 175 de kilometri de Bucuresti, si la 120 de kilometri de Giurgiu. Este un oras vechi, istoria fiind scrisa printre altii de bizantini si slavi, un loc potrivit pentru o evadare de weekend din Bucuresti. Nu este o destinatie scumpa, ai ce vedea si se mananca si bine! In apropiere se afla Cascada Hotnitsa si satul Arbanassi cu case pitoresti, stradute pietruite si o gramada de magazinase cu artizanate.

Sursa foto: lazarovatravel.com

Nu ratati!

  • Cetatea Tsarevets , care a servit ca cetate de scaun in cel de-al doilea Imperiu Bulgar, un puternic bastion de aparare pana la un moment dat dupa care imperiul s-a prabusit. Fortareata este aparata de ziduri groase (care ajung pana la 3,6 m) si a fost deservita de trei porti. Intre ziduri se afla palatul unde se afla sala tronului, o capela si o zona de apartamente rezidentiale, precum si Catedrala Patriarhala.
  • Biserica Sf. Dumitru este cea mai veche biserica ortodoxa din Veliko Tarnovo fiind ridicata in 1185. La inceputul secolului al XIX-lea, biserica a fost pradata ajungand intr-o stare de degradare avansata, iar cutremurul din 1913 a distrus-o complet, ramanand doar o parte din frescele originale. Dupa cativa zeci de ani biserica a fost reconstruita.
  • Casa Sarafkin este una dintre bijuteriile arhitecturale din Veliko. Casa a fost construita in 1861 de un bogat negustor turc Dimo Sarafina, fiind mostenita de sotia acestuia Anastasia Sarafkata. De-a lungul anilor, casa a devenit cunoscuta sub denumirea de Sarafkin si gazduieste un interesant Muzeu Etnografic.

Date de contact

Site: consilierturism.ro

Facebook/consilierturism.ro

E-mail: carmen.neacsu@consilierturism.ro


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Carmen Neacsu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea