Vacante & Calatorii

#Muzeul Ciocolatei #Choco Story din Bruxelles #democratizare ciocolata #ciocolata

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Istoria democratizarii ciocolatei

O ispita careia nu-i poti rezista, un gest de multumire sau pentru seductie, o placere nevinovata sau o rasplata speciala oferita cuiva, iata cateva dintre motivele pentru care ciocolata este atat de iubita peste tot in lume. Din motive lesne de inteles, nu puteam rata muzeul Ciocolatei-Choco Story din Bruxelles,  care, desi nu e cel mai interesant muzeu din capitala Belgiei,mi-a deschis ochii si mi-a schimbat obiceiurile de consum. De ciocolata, desigur.

Sunt doua muzee de ciocolata in Bruxelles, unul in Gent, unul in Bruges, de fapt in orice oras mai dezvoltat turistic din Belgia, unde se organizeaza si tururi dedicate ciocolatei, de care poti sa ai parte si fara ghid, la cat de multe magazine exista!

Pentru fiecare din noi, ciocolata inseamna altceva, dar pentru unii oameni reprezinta un loc de munca sau o afacere. Piata mondiala de ciocolata este estimata la peste 75 miliarde USD, iar boabele de cacao, cele fara de care ciocolata nu ar exista, provin in mare parte din  state din Africa.

Legatura cu zeii

De acum patru mii de ani, de cand sunt consumate boabele de cacao, multe s-au schimbat, caci in mod sigur pre-columbienii din America Centrala, primii care ar fi consumat ciocolata, nu mancau ciocolata cu lapte, praline sau ciocolata alba. Ciocolata amara era parte a unui ritual, fiind consumat inaintea ceremoniilor religioase, era cumva legatura oamenilor cu zeii.

Descopera aici istoria ciocolatei!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Carmen Neacsu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea