Vacante & Calatorii

#hotel #franta #vacanta franta #hoteluri franta #alegere hotel franta

Expertul Acasa.ro, Bogdan Stanciu: Vive la France! Iata cele mai bune hoteluri din Hexagon

Din 2011 in Franta a intrat in vigoare un nou sistem de clasificare a hotelurilor, cu scopul de a scoate in evidenta acele hoteluri de lux ale caror servicii merita mai mult decat cinci stele. Astfel, Secretariatul de Stat pentru Turism a introdus o noua categorie, numita „Palat”. in total, 13 hoteluri au primit pana acum aceasta distinctie.

Juriul care decide includerea unui hotel in categoria „Palat” este condus de un academician si cuprinde, printre altii, jurnalisti, arhitecti si reprezentanti ai grupurilor hoteliere. Juriul decide in functie de criterii precum calitatea serviciilor, istoria si arhitectura cladirilor. Distinctia se acorda pentru cinci ani, dupa care hotelul este reevaluat.

Iata care sunt cele 13 super-hoteluri ale Frantei:


Le Royal Monceau (Paris)


Parte a lantului hotelier Raffles, „Le Royal Monceau” este ultimul venit in categoria hotelurilor-palat, primind aceasta distinctie la sfarsitul lunii trecute. Se mandreste cu doua restaurante recompensate, fiecare cu cate o stea Michelin: „La Cuisine”, cu specific francez, si „Il Carpaccio“, cu specific italian, de altfel si singurul restaurant cu acest specific din Paris care are o stea Michelin.


Le Bristol (Paris)

Renumit pentru rafinata sa gradina franceza, Hotel „Le Bristol” este situat la numai cativa pasi de Champs-Elysées, Place de la Concorde, Luvru sau Muzeul Orsay. Camerele sunt decorate in nuante delicate, iar o parte din mobilier este din secolul al XVIII-lea. Baile sunt din marmura alba de Carrara. Preturile variaza de la 680 la 5.400 de euro pe noapte.


Le Meurice (Paris)

Cu apartamente ce dau spre invecinata Gradina Tuileries, „Le Meurice” se numara de aproape doua sute de ani printre cele mai elegante hoteluri din lume. in prezentarea oficiala a hotelului se arata ca acesta combina „decorul, stilul si calitatea exceptionale cu aerul chic-contemporan”. Preturile pentru o noapte variaza intre 880 si 3.290 de euro pe noapte.

 

Park Hyatt Vendome (Paris)

Park Hyatt Paris-Vendôme este unul dintre hotelurile care prin arhitectura sa iti ramane intiparit pe retina. Brosura oficiala apreciaza ca amestecul de arhitectura contemporana si design clasic ii imprumuta hotelului o eleganta senzuala si subtila. Ar fi bine sa fie chiar asa, la preturile intre 780 si 9.170 de euro pe noapte pe care le afiseaza hotelul.


Four Seasons George V (Paris)

Amplasat la cativa pasi de Champs-Elysées, Four Season Hotel „George V” se lauda cu terase private care ofera panorama asupra intregului Paris, tapiserii restaurate din secolul al XVIII-lea si „un spirit definitoriu al elegantei si farmecului”. Restaurantul care il deserveste, „Le Cinq”, are doua stele Michelin. O noapte aici costa intre si 925 si 5.000 de euro.


Plaza-Athénée (Paris)

Amplasat pe Boulevard Montaigne, hotelul are un centru spa Dior Institute, cinci restaurante si un cocktail bar. Ofera camere cu bai de marmura, la cinci minute de mers pe jos de Champs Elysées. Apartamentele cu design de autor nu pot fi rezervate decat direct, prin telefon. Celelalte camere si apartamente costa intre 695 si 1.300 de euro pe noapte.

in afara Parisului, Franta mai are sapte hoteluri in categoria Palat: unul in statiunea atlantica Biarritz, doua in statiunea alpina Courchevel, si patru in celebra zona litorala din sud – La Riviere.


l’Hotel du Palais (Biarritz)

Gazduit intr-un palat construit de imparateasa Eugenia, sotia lui Napoleon al III-lea, hotelul este amplasat chiar pe plaja din Biarritz, are doua piscine mari si un centru de spa si fitness. Este conceput in stilul celui de-al Doilea Imperiu, perioada sinonima cu ascensiunea Biarritzului ca destinatie de loisir pentru protipendada.


Les Airelles (Courchevel)

Hôtel de Charme Les Airelles, mai pe scurt, „Les Airelles” (Afinele) este situat in inima uneia dintre cele mai „glamour” statiuni alpine din Europa, de aici fiind usor accesibila zona „Les Trois Vallées”, cel mai mare domeniu schiabil din lume. Hotelul a fost construit in anii 1980 in stilul castelelor austriece din secolul al XIX-lea.


Le Cheval Blanc (Courchevel)

Trebuie sa fiti pregatiti sa dati 400 de euro de persoana daca luati cina la restaurantul „1947” al hotelului „Cheval Blanc”, dat fiind faptul ca restaurantul este cotat cu doua stele Michelin. Hotelul este considerat etalonul luxului in aceasta statiune, dar unii turisti se plang de agresivitatea bodyguarzilor magnatilor rusi care il frecventeaza.

 

Grand Hotel du Cap Ferrat (Saint-Jean-Cap-Ferrat)

Cel mai luxos hotel din aceasta statiune situata aproape de Italia se intinde pe sapte hectare, are o piscina de dimensiuni olimpice, cu panorama asupra marii, si un centru spa de 750 de metri patrati. intre altele, fiecare camera are un dock iPad si vedere la mare sau la gradinile care inconjoara hotelul. Unele camere au chiar propria lor piscina.


La Réserve (Ramatuelle)

Se numeste „Rezervatia”, si pe buna dreptate: la cateva minute de celebrul Saint Tropez, se gaseste un ansamblu de noua camere si 19 apartamente, fiecare cu terasa sau gradina proprie, carora li se adauga 12 vile construite in stilul clasic povensal, fiecare cu o piscina. Complexul este „accesorizat” cu un spa, bazine interioare si exterioare, si un restaurant gourmet.


Le Chateau de la Messardière (Saint Tropez)

Exclusivistul Chateau de la Messardière este cel mai mare hotel din Saint-Tropez. Are 118 camere, un spa, un restaurant gourmet, piscina cu restaurant, mai multe baruri si o galerie de arta, totul inconjurat de un teren de 25 de acri, parte a unei rezervatii de pasari. Hotelul functioneaza chiar intr-un fost castel al seniorilor de Messardiere.


Le Byblos (Saint-Tropez)

Hotelul Byblos este situat chiar in inima statiunii Saint Tropez. Fiecare din cele 94 de camere are mobilier si decoratiuni personalizate. „O simfonie cu mireasma de lavanda, de culoare si lumina, filtrate de maslini vechi de secole”, dupa o descriere oficiala. Aici se gaseste „Les Caves du Roy”, unul dintre cele mai selecte cluburi de pe Riviera franceza.

 

Citeste mai multe articole despre destinatii perfecte pentru o vacanta de vis pe cluj.travel!


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
bogdan stanciu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea