Vacante & Calatorii

#stonehenge # destinatii turistice #expert acasa.ro #piramide giza

Expertul Acasa.ro, Bogdan Stanciu: Piramidele, Stonehenge si Maneken Pis, printre destinatiile de top care dezamagesc

Una dintre cele mai populare publicatii online de turism, Smarter Travel, a facut o selectie a unor destinatii celebre care de fapt sunt supraestimare si, cel mai adesea, ajung sa ii dezamageasca pe cei care au facut eforturi, uneori considerabile, pentru a le vedea. Iata cateva dintre cele mai cunoscute obiective turistice care se afla pe nedorita lista.


Stonehenge, Anglia. Ce nu se vede in cartile postale cu celebrul complex megalitic este faptul ca acesta este amplasat intre doua sosele aglomerate si ca nici macar nu te poti apropia de el, accesul fiind barat de o serie de garduri dispuse de jur-imprejur. Cu toate acestea, vizitatorii trebuie sa plateasca o taxa de intrare, desi nu pot admira monumentul decat de la o distanta apreciabila.

Piramidele de la Giza, Egipt. Daca va asteptati la o excursie in linistea desertului pentru a vedea aceasta minune a lumii, veti fi dezamagit. Cele trei piramide se gasesc intr-o suburbie a Cairo-ului si au in fundal – nu in cel fotografiat de turisti – un KFC, o Pizza Hut si un maldar de gunoaie. La acestea se adauga o liota de agenti agresivi care sunt in stare sa sara intr-un taxi aflat in mers, pentru a-ti vinde o calatorie scurta pe camila.

Turnul din Pisa, Italia. Dupa ce ati facut pozele obligatorii in care sustineti cu mainile sau cu umarul turnul – si astfel ati stricat fundalul imaginilor altor turisti – nu va mai ramane mare lucru de facut aici decat sa va aparati de numerosii vanzatori ambulanti. Dezamagirea e cu atat mai mare daca ati venit taman de la Roma sa vedeti turnul. Din fericire, premiul de consolare este la numai cativa pasi: Catedrala si Baptisteriul, doua capodopere ale artei italiene.

Manneken Pis, Belgia. Numele acestei statui din Bruxelles s-ar traduce prin „Micul om care urineaza”. De ce insista turistii sa vada aceasta statuie este o enigma pentru redactorii Smarter Travel. Acestia va sfatuiesc ca, daca totusi vreti sa vedeti statuia, atunci sa va duceti intr-o zi cand este imbracata festiv, pentru a nu va simti ca un idiot care se uita la un copil gol care isi face nevoile.

Mica Sirena, Danemarca. Celebra sculptura, inspirata de basmul cu acelasi nume al lui Hans Christian Andersen, este de fapt o copie. Originalul este pastrat intr-un loc care nu se cunoaste, iar acest lucru este spre binele ei, din moment ce replica pe care turistii sa inghesuie sa o vada a fost, de-a lungul vremii, desfigurata, vandalizata, decapitata, aruncata in aer cu ajutorul explozivilor sau aruncata in mare.

Citeste despre destinatiile perfecte pentru o de vis, pe cluj.travel.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
bogdan stanciu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea