Vacante & Calatorii

#side #alanya #antalya #kemer #vacanta antalya #Lara-Kundu

Expert Acasa.ro, Carmen Neacsu: De ce trebuie sa vizitezi Antalya macar o data in viata

Multi ani am considerat regiunea Antalya, Turcia, o destinatie “croita” dupa tiparul turistului care nu-si doreste decat sa leneveasca, atat cat e ziua de lunga, pe sezlong, la piscina, dupa o masa copioasa, pentru a se pregati pentru urmatoarea “mare degustare”. Si trebuie sa recunosc ca am gresit, ai ce sa vezi si sa faci pe Riviera Turceasca, cu o singura conditie: doar sa vrei sa parasesti hotelul.
 

Intr-adevar, Antalya este destinatie perfecta pentru turistii care nu-si doresc de la o vacanta decat relaxare, servicii bune de cazare si masa, distractie cat mai aproape de camera de hotel si personal atent, la un raport corect calitate-pret. Pentru acest segment de turisti au fost create cluburile imense, intinse pe zeci de mii de metri patrati, unde gasesti piscine, terenuri de sport si posibilitati de distractie pentru cei mari si cei mici.
Hotelurile all inclusive au adus faima Antalyei in Europa si in lume, dar aceasta regiune cuprinsa intre orasele Terikova si Alanya, situata pe malul Mediteranei si marginita de Muntii Taurus primeste anual peste 7 milioane de turisti straini si pentru atractiile sale. 

Hoteluri de top

Trebuie amintit ca, in clasamentul tripadvisor pe anul 2014 al celor mai bune hoteluri din Europa, opt din cele mai bune 25 de hoteluri all inclusive din Europa sunt din Antalya. Insa Antalya este mai mult decat o destinatie de huzur, are hoteluri pentru toate bugetelele, ai nenumarate obiective istorice si locuri deosebite de vizitat, ai unde sa te distrezi, esti primit cu ospitalitate, iar doamnele au de luptat si cu ispita shoppingului.

Vestigii perfect conservate

Pentru ca faima hotelurilor din Antalya a depasit demult granitele Turciei, o sa ma opresc asupra principalelor obiective turistice ale acestei regiuni. Merita vizitate vestigiile de la Aspendos, cele de la Perge si de la Side, dar si ruinele orasului antic Myra. Lista continua cu Termessos, un orasel antic amplasat la aproximativ 1.000 de metri altitudine din care au ramas piete, temple, dar si teatrul care putea gazdui odinioara aproximativ 4.500 de oameni, precum si cu ruinele orasului lycian Olympos, cu vestigiile sale ascunse de bogata vegetatie sau pe fundul marii.

Biserici vechi si cascade

Apoi sunt parcurile nationale, unde te poti bucura de verdeata si racoare, binevenite in acest climat mediteranean, cu nenumarate cascade, trasee pentru biciclisti sau drumetii. Sunt foarte admitare  si “focurile vii” de la Chimaera (despre care legendele spun ca Prometeu le-a furat de aici din atelierele zeilor pentru a le oferi muritorilor). Cele mai frumoase cascade sunt Duden si Manavgat - cea mai vestita din Turcia.
Lista obiectivelor care merita vizitate poate continua cu orasul antic Myra, cu mormintele sale “sculptate” in stanca si vechiul amfiteatru, dar si cu Biserica din Demre, unde Sfantul Nicolae a fost episcop. Plimbarile cu vaporasul, in special cele din Belek, unde tarmul este mai dantelat, iar apa "imprumuta” toate nuantele de turcoaz sub mangaierea soarelui, sunt alte posibilitati de petrecere a timpului liber. Sa nu uit de orasul Antalya, capitala regiunii, unde merita sa treci pragul Muzeului de Arheologie daca esti pasionat de istorie si arta dar mai ales centrul sau istoric, Kaleiçi.

 

Fiecare statiune are ceva al ei

In zona Lara-Kundu, din apropiere de orasul Antalya, sunt nenumarate hoteluri noi si bineinteles luxoase si foarte luxoase, care ofera cam tot ceea ce ai putea dori la capitolul facilitati de petrecere a timpului liber. Acestea si plajele late cu nisip, care se intind pe o distanta de aproximativ 12 kilometri, o recomanda si familiilor cu copii. Un pachet de servicii in zona Lara costa de la 645 euro/persoana/sejur, fiind incluse  7 nopti cazare in camera dubla, all inclusive, bilet avion, transferuri, taxe de aeroport. Oferta completa aici.

In Kemer, regiune aflata la aproximativ 45 de kilometri de Aeroportul din Antalya, hotelurile au un pret mai mic comparativ cu cele din Lara sau Belek. Zona este recomandata atat familiilor cu copii, cat si cuplurilor. Aici puteti merge in vacanta, la un hotel de cinci stele la un pret care porneste de la 479 euro/persoana, fiind incluse: 7 nopti cazare in camera dubla, all inclusive, bilet avion, transferuri, taxe de aeroport, asistenta turistica. Detaliile  ofertei  aici.

Zona Belek (la aproximativ 30 km de Antalya) are unele dintre cele mai luxoase hoteluri de pe Riviera Turceasca, fiind vestita pentru terenurile de golf si de fotbal la standardele UEFA. Un pachet de servicii la un hotel de 5 stele din Belek care include 7 nopti cazare in camera dubla, all inclusive, bilet avion, transferuri, taxe de aeroport porneste de la 489 euro/persoana/sejur. Detalii aici.


Side (la aproximativ 70 de kilometri de Antalya), situata pe o peninsula, este recomandata familiilor cu copii, dar si cuplurilor, fiind o statiune cu preturi accesibile si servicii de calitate. Aici sunt doua obiective importante, precum amfiteatrul roman, templele romane ale lui Apolo si Artemis. Pentru un pachet de 7 nopti cazare in camera dubla, all inclusive, bilet avion, transferuri, taxe de aeroport,  pretul pentru o persoana porneste de la 515 euro/persoana/sejur. Detaliile aici.

Alanya (situata la 120 km est de aeroportul Antalya) are cele mai accesibile preturi din regiune. In plus, Alanya, vestita printre petrecaretii de “noapte”, are o seama de obiective de vizitat, respectiv fortareata medievala, biserica bizantina si portul vechi. Pretul unui pachet de servicii la un hotel de patru stele din Alanya pornesc de la 385 euro/persoana, pentru 7 nopti cazare in camera dubla, all inclusive, bilet avion, transferuri, taxe de aeroport. Detalii aici.

Despre hotelurile din Antalya si principalele atractii turistice aici.

Drum bun!

Carmen Neacsu
Site: consilierturism.ro
Facebook: consilierturism.ro
E-mail: carmen.neacsu@consilierturism.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Carmen Neacsu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea