Vacante

#avion #copii #calatorie

Zborul cu avionul impreuna cu cei mici I

Cand trebuie sa calatorim cu avionul impreuna cu cei mici, adesea de facem o multime de griji. Este normal, avand in vedere spatiul ingust in care ne desfasuram si obligativitatea de a respecta regulile interne ale companiei. Imprevizibilitatea copiilor si nevoile lor speciale sunt o grija in plus pentru adultii care raspund de ei.

Tocmai din acest motiv exista numeroase elemente care vin in sprijinul pasagerilor cu copii, de la bordul avioanelor.

Chiar daca iti vine foarte greu sa pornesti la drum cu micutul tau, odata ce te informezi, vei vedea ca lucrurile par mai simple. Astfel, copilul tau va putea sa te insoteasca oriunde mergi.

Ajutorul pe care il vei primi pentru un zbor cat mai usor si mai confortabil incepe chiar inainte sa urci la bord. Cand cumperi biletele de avion, intereseaza-te care este politica respectivei companii aeriene, in privinta familiilor cu copii. De obicei companiile de zbor ofera serviciul de pre-imbarcare. Acest lucru inseamna ca parintii si copiii vor fi printre primii carora li se permite urcarea la bordul avionului. Acelasi lucru se intampla cu pasagerii de la business class. Scapi asadar de stresul de a sta la rand si a inainta ca melcul, pana la locul tau.

Regulile de transport ale companiilor de avioane privind copiii


Copiii au dreptul sa fie transportati cu tarif redus, in functie de preturile practicate de companie sau de agentia de turism care vinde biletele. Copiii nu pot beneficia de loc sau bagaj decat in cazul in care se plateste bilet intreg.  Pot calatori in bratele parintilor sau in compania adultilor. Daca ai copil mic si doresti totusi ca acesta sa aiba propriul sau loc, vei plati o taxa suplimentara (tariful pentru copii), in momentul rezervarii propriului tau loc. Reducerile pentru sugari sunt in general de 90% din costul biletelor intregi.

Se considera a fi minor copilul intre 2 si 14 ani si sugar, copilul pana in 2 ani. Sugarii trebuie sa fie bine fixati in bratele unui adult cu centura scaunului pentru copii, pe parcursul decolarii si aterizarii si ori de cate ori se aprinde semnalul “Fixati-va centura de siguranta ”.

Minorii trebuie sa fie insotiti de o persoana cu varsta mai mare de 16 ani. Aceasta din urma este considerata adult si va plati bilet intreg. Copiii mai mici de 14 ani platesc bilet intreg dar nu pot calatori decat insotititi de o persoana care a implinit 16 ani.

Reguli privind femeile insarcinate


Daca esti insarcinata, trebuie sa informezi transportatorul in legatura cu numarul de saptamani al sarcinii la momentul calatoriei. Deasemenea, trebuie sa-i precizezi daca exista orice fel de problema de sanatate sau de risc al sarcinii.

Transportatorul decide care este limita in privinta gradului de avansare a sarcinii la care se accepta ca persoana in cauza sa fie pasager la bord. De exemplu, o companie aeriana poate sa transporte viitoare mamici a caror sarcina nu depaseste 28 sau 34 de saptamani. Daca sarcina ta depaseste 28 de saptamani, atunci ti se va recomanda sa obtii un certificat medical care sa autorizeze transportul. Vei prezenta acest certificat la inregistrare. In caz contrar, compania aeriana poate sa-ti refuze imbarcarea.

Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea