Vacante

#vulcanii noroioşi

Vulcanii Noroiosi ar putea deveni geoparc acreditat Unesco

Geoparcul "Vulcanii Noroiosi" din tinutul Buzaului a initiat procedurile pentru a deveni a doua locatie din Romania care va fi desemnata drept Geoparc global UNESCO. Procesul de acreditare ar putea dura un an, potrivit harta-romaniei.org.

Geoparcul tara Hategului este in prezent singura astfel de locatie din Romania acreditata de UNESCO.

Consilierii judeteni Buzau au aprobat o decizie de demarare a procedurilor necesare pentru acreditarea tinutul Buzaului ca Geoparc UNESCO.

"Este un vis al Consiliului Judetean care se va realiza", a spus presedintele Consiliului Judetean Buzau, Petre Emanoil Neagu. El a mai spus ca acreditarea UNESCO va "schimba radical" viata oamenilor si va adauga zona pe "harta importanta a turismului".

Pentru a adauga Geoparcul tinutul Buzaului pe lista siturilor desemnate drept Geoparcuri globale UNESCO, administratia judeteana s-a angajat sa puna la dispozitie 70.000 de euro anual, timp de cel putin sapte ani, pentru a indeplini conditiile cerute si pentru a completa dosarul de acreditare. Banii vor fi folositi pentru a configura puncte de informare turistica in comunele care fac parte din Geoparc, pentru a marca rutele turistice si pentru a plati o echipa de experti care sa fie responsabila de documentatia necesara pentru acreditare si re-acreditare.

Geoparcul tinutul Buzaului include mai multe repere turistice, cum ar fi Vulcanii Noroiosi, Muntele de sare din Manzalesti si Podisul Meledic, asezarile rupestre din Muntii Buzau sau Trovantii de la Ulmet.

In prezent, exista 147 de Geoparcuri globale UNESCO in 41 de tari, conform informatiilor oficiale. Geoparcul tara Hategului din Romania este si el pe lista.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea