Vacante

#vacanta Bodrum #planificare vacanta #destinatii de vacanta #bodrum

Vrei sa pleci in vacanta in Bodrum? Iata cum sa iti planifici vacanta

 

Statiunea turceasca Bodrum este destinatia ideala pentru cuplurile proaspat casatorite, dar si pentru familii cu copii sau iubitorii de sporturi extreme. Iata ce trebuie sa stii daca te-ai hotarat sa iti petreci vacanta de vara in Bodrum.

Cum ajungi in Bodrum si unde te poti caza

Bodrum se afla pe coasta Marii Egee, in Provincia Mugla. Statiunea este un port de pe coasta sudica a Peninsulei Bodrum, cunoscut in vremurile antice sub numele de Halicarnassus. Poti ajunge aici cu avionul. Aeroportul Bodrum-Milas se afla la 35 km distanta de Bodrum.

In Bodrum vei gasi oferte de cazare pentru toate buzunarele: de la hoteluri de lux la pensiuni sau hoteluri de 2 stele. Asadar pretul platit pentru cazare poate porni de la 25 de euro si poate depasi 800 de euro pe noapte, in hotelurile de lux, de cinci stele.

Este indicat sa apelezi la o agentie de turism pentru planificare vacantei,d eoarece acestea te vor ajuta sa obtii un pret mai convenabil pentru intregul sejur.

Ce poti vizita in Bodrum

Simbolul cel mai cunoscut al Bodrumului il constituie Castelul Sf. Petru, construit intre 1402 si 1409.

Sursa foto: en.wikipedia.org

Poti merge intr-un safari cu jeep-urile si vei vizita sate precum Mumcular sau Etrim dar si zonele montane, de tara, din imprejurimi. Tot aici poti face si excursii cu vaporasul, de-a lungul coastei turcesti. O astfel de calatorie dureaza 7 ore si include pranzul.

Baia turceasca sau hammamul din Bodrum este cunoscut sub numele de Turkish Bath si reprezinta una dintre atractiile principale ale statiunii.

Daca iubesti viata de noapte di vrei sa petreci pana dimineata devreme poti merge in Gumbet. Aici vei gasi numeroase baruri, restaurante, cluburi, discoteci si centre de shopping. Aflat in sud-vestul Turciei, Gumbet-ul detine resorturi de lux, plaje nisipoase si lungi, ideale pentru practicarea sporturilor acvatice.

Sursa foto principala: bodrumturkeytravel.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea