Vacante

#cumparare bilete de avion #bilete de avion ieftine #vacanta #bilete de avion

Vrei sa pleci in vacanta? Cand sa-ti cumperi bilet de avion pentru a nu cheltui multi bani

Cand iti faci planuri pentru o vacanta in strainatate, cea mai mare grija pe care o ai dupa alegerea destinatiei este gasirea unui bilet de avion cat mai ieftin.

 

Potrivit unui studiu, cel mai potrivit moment pentru a-ti cumpara biletul de avione ste cu 69 de zile inainte de plecare, daca dalegi o destinatie europeana si cu 139 de zile inainte daca alegi un zbor pe un alt continent.

Potrivit studiului efectuat de momondo.ro, poti economisi pana la 56% din pretul biletului rezervand daca il cumperi cu 69 de zile inainte de plecare catre destinatii europene si cu aproape 38% daca iti rezerva zborul catre destinatii mondiale cu 139 de zile in avans.

Cel de-al cincilea Studiu Anual de Zboruri initiat de echipa din spatele motorului de cautare pentru calatorii momondo dezvaluie care sunt cele mai bune momente in care poti cauta si rezerva bilete de avion catre destinatiile preferate, precum si momentul din zi favorabil pentru zbor. in felul acesta, stii daca merita sa te trezesti foarte devreme pentru a te urca in avion, precum si care sunt cele mai ieftine, respectiv cele mai scumpe zile ale saptamanii pentru a zbura.

Indiferent daca este vorba despre destinatii din Europa sau din lumea intreaga, pentru a face economii, rezerva zborurile cu trei luni inainte

In cazul zborurilor din Romania catre destinatii din Europa, nu ar trebui sa astepti pana in ultimul moment, avand in vedere ca poti plati cel mai mic pret cu aproximativ doua luni inainte de data plecarii. Astfel, poti face, in medie, economii de pana la 56% atunci cand rezervarea este facuta cu 69 de zile inaintea calatoriei. in acest moment, pretul mediu al biletului de avion este de 88 de euro. La polul opus, rezervarile facute in ziua plecarii ajung la un cost aproximativ de 200 de euro.

Daca iti planuiesti vacante in afara Europei, rezervarile ar trebui facute cu inca si mai mult timp in avans. Cel mai ieftin pret mediu s-a dovedit a fi cel platit cu 139 de zile inaintea calatoriei: 416 euro, cu 38% mai ieftin decat cel platit cu o zi inainte de plecare (666 de euro).

Cea mai ieftina zi pentru a calatori: duminica, atat pentru calatoriile in Europa, cat si pentru cele in afara continentului

Rezervarea facuta in avans nu este singura metoda pentru a economisi bani atunci cand achizitionezi bilete de avion. Poti economisi inca si mai mult daca tii cont de cea mai ieftina zi a saptamanii. in cazul zborurilor din Romania catre destinatii europene, duminica este cea mai ieftina zi de plecare, cu un cost cu 9% mai mic la zboruri decat cele de sambata (cea mai scumpa zi a saptamanii).

Pentru vacante in destinatii mai indepartate, poti economisi pana la 9% calatorind duminica (504 euro), in locul zilei de vineri. in cazul acesteia din urma, costul mediu pentru un bilet de avion in afara Europei este de 576 de euro.

Nu este nevoie sa te trezesti devreme sau sa rezervi zborurile cele mai tarzii – momentele din timpul zilei s-au dovedit a fi cele mai ieftine

Daca urmaresti sa faci economii la biletele de avion ar trebui, de asemenea, sa iei in considerare momentul zilei. Vestea buna este ca nu este nevoie sa te trezesti inainte de rasaritul soarelui pentru a avea parte de cele mai bune oferte la zboruri. Calatorind in destinatii europene la orele dupa-amiezii (2 pm - 6 pm) poate determina economii de pana la 19%, comparativ cu zborurile de la pranz (12 pm - 2 pm), care au un cost mediu de 138 de euro.

In cazul destinatiilor din afara continentului, zborurile de seara (6 pm - 4 am), cu un cost mediu de 505 euro, sunt cele mai ieftine, determinand economii de pana la 12% decat zborurile la pranz, care costa aproximativ 575 de euro.

Cel mai bun moment pentru a calatori variaza in functie de destinatie

In baza rezultatelor Studiului Anual de Zboruri, poti gasi cu usurinta cele mai ieftine bilete de avion catre destinatiile preferate.

"Momentul in care gasesti cele mai bune oferte de calatorie catre o destinatie pe care iti doresti sa o vizitezi iti da un sentiment de satisfactie. Totusi, nu este de mirare ca cele mai bune momente pentru a rezerva si a calatori depind de destinatia finala. De exemplu, pentru zborurile catre Roma cu plecare din Bucuresti, calatorii pot economisi aproximativ 36% daca rezerva biletele de avion cu 60 de zile in avans. Indiferent daca este vorba de o escapada de weekend sau de concediul de vara viitoare, Studiul Anual de Zboruri ofera romanilor recomandari cheie pentru a gasi cele mai ieftine zboruri pentru urmatoarea lor calatorie", a declarat Mircea Giurca, reprezentantul momondo in Romania.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea