Vacante

#castelul kronborg #palatul amalienborg #mica sirena #ny carlsberg glyptotek #peninsula scandinavica #copenhaga

Viziteaza Copenhaga, un oras regal strajuit de o sirena

Numita si “Paradis al Nordului”, Copenhaga este o destinatie pentru turistii in cautare de modernism, stil si istorie. Ne-am gandit sa-ti prezentam acest oras, gazda a uneia dintre cele mai vechi monarhii ale lumii, cu tot ce are mai interesant de oferit.

Ce vizitam in Copenhaga

Orasul este ofertant atat pentru turistii care cauta divertismentul, cat si pentru cei care doresc sa viziteze cat mai multe obiective turistice. Atractiile culturale numara palate, galerii de arta, muzee, etc. “Centrul istoric al orasului este un labirint de stradute inguste pe care se afla numeroase cafenele si magazine. Arhitectura orasului este foarte bine pastrata, incluzand castelele antice, palatele medievale, cladirile istorice. Cele mai importante obiective turistice: Teatrul Regal, Muzeul de Arta, Castelul Rosenborg, Muzeul de Arta "Carlsberg Glyptotek", Biblioteca Regala (inclusiv aripa noua - denumita "Diamantul negru"); una din principalele atractii ale orasului este si parcul de distractii din Gradinile Tivoli.”, afirma reprezentatii companiei CMB Travel.

Copenhaga sirenaIn topul 10 al obiectivelor turistice, declarat de catre site-ului oficial de turism in Copenhaga, figureaza:

- Mica Sirena, una dintre cele mai fotografiate statui din lume, inaugurata in 1913 si creata de sculptorul Edvard Eriksen;

- palatul amalienborg, ansamblu arhitectural in stil rococo. Astazi, turistii se aduna in fata palatului pentru a urmari festivitatea de Schimbare a Garzii. Aceasta are loc zilnic la orele 12:00;

- castelul kronborg, care dateaza din secolul al XVII-lea.

Unul dintre cele mai cunoscute muzee, de talie internationala, este ny carlsberg glyptotek si gazduieste expozitii de arta antica si moderna, sculptura si pictura. Poti admira piese de la Egipt si Imperiul Roman pana la creatiile europene franceze si daneze. Gasesti muzeul deschis zilnic intre 10:00 – 16:00, cu exceptia zilelor de luni si a sarbatorilor. Biletul de intrare costa 50 DKK, iar copiii cu varste mai mici de 18 ani au intrarea libera. Tot gratuit poti vizita muzeul in zilele de duminica.

ST. ALBANS CHURCHAutobuzul turistic. Pentru a vedea atractiile orasului, una dintre modalitati este sa iei autobuzul turistic. Tururile organizate sunt tematice, astfel incat ai de ales intre mai multe variante: Marele Tur Copenhaga, Turul Castelului Hamlet, Turul Tarii Vichingilor, Turul orasului Copenhaga, Turul Sirenei, Turul Carlsberg, etc. De exemplu, Marele Tur  costa 200 DKK pentru adulti si 100 DKK pentru copii (cu varste sub 12 ani) si are o durata de doua ore si jumatate. Daca alegi aceasta varianta, vei vedea cateva obiective turistice, printre care: Palatul Regal, Schimbarea Garzii, biserici, Cladirea Parlamentului, Gradinile Tivoli, Mica Sirena. Iti poti planifica tururile cu autobuzul turistic aici.

Tur cu bicicleta. O alta varianta, potrivita pentru anotimpul cald, este bicicleta. Poti folosi bicicletele publice sau alegi un tur cu bicicleta, insotit de un ghid. Distantele sunt rezonabile, iar drumurile ofera siguranta, pentru biciclisti. Un astfel de tur include vizite la principalele puncte de atractie. Daca ti se pare interesanta varianta bicicletei, dar nu esti dispus sa faci totusi un efort fizic, atunci o risca este alegerea potrivita. Tu stai pe bancheta din spate, acoperita cu un coviltir, in timp ce altcineva pedaleaza. O plimbare de o ora costa 300 DKK. Daca inchiriezi o bicicleta de la hotelul la care stai – majoritatea ofera acest serviciu – pentru o zi platesti 100 DKK.

Tur cu vaporasul. O experienta frumoasa pe care o poti avea ca turist in Copenhaga este sa faci un tur pe canalele orasului cu vaporasul. Un tur cu ghid costa 75 DKK pentru adulti si 30 DKK pentru copii. Mai multe informatii gasesti aici.

Amager SquareBani de cheltuiala in Copenhaga

Situata in Peninsula Scandinavica , asezata pe coasta estica a Sjaelland si pe insula Amager, Copenhaga este unul dintre cele mai scumpe si mai vizitate locuri, intre capitalele europene. “Danezii au un grad de viata foarte ridicat, in consecinta si preturile sunt mari. Fata de alte destinatii europene, viata de noapte iti poate parea foarte scumpa, chiar in comparatie cu Paris sau Londra. De exemplu,  4 persoane care ies intr-un dance pup  platesc pentru  intrare si consumatie 920 DKK. “ ne povesteste Andrei Popescu, administrator retea, Bucuresti.

Preturile cele mai mici la mancare le gasesti in supermarket. Produsele sunt de calitate si nu trebuie sa scoti prea multi bani din buzunar. Pe strazile principale sunt magazine de fructe si legume, unde poti sa stai de vorba cu localnicii si sa-ti alegi produse proaspete. Bauturile alcoolice sunt mai putin scumpe in magazine decat in restaurante si cluburi, unde o bere poate ajunge la 5 euro.  Preparatele daneze contin miere si fructe confiate. Mancaruri gustoase pe care le poti incerca sunt carnatii, crenvustii albi si cei inveliti in bacon. Ii gasesti  pe strazi, la tonetele ambulante.

Este bine sa stii

Moneda. Coroana daneza (DKK). 1 DKK = 0.4918 lei (Curs valutar din 25 septembrie 2008 ).

Limba Oficiala. Limba oficiala este daneza. Vei observa ca se vorbeste in jur un dialect nordic, intalnit in Suedia si Norvegia. Acest lucru insa nu reprezinta un inconvenient, deoarece majoritatea danezilor sunt fluenti in engleza. Gasesti indrumare usor pe strada, daca ai nevoie de o informatie.

Cazare si transport. Pentru un bilet dus-intors platesti cam 130 euro, fara taxele de aeroport. Hotelurile au preturi care incep de la 60 de euro, pentru un confort de 3 stele si ajung la 110 euro, pentru 4 stele.

Participa la concursul de turism si castiga premiile noastre, utile pentru vacanta. Trebuie doar sa fii abonat acasa.ro si sa raspunzi la o intrebare.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea