Vacante

#Parcul Dendrologic #Catedrala Romano-Catolica Sfantul Mihail #cetatea alba carolina #alba iulia

Vizita de o zi la Alba-Iulia. Ce nu ai voie sa ratezi in Orasul Unirii

Orasul Alba Iulia era considerat inca de pe vremea romanilor unul dintre cele mai mari si mai importante centre urbane. Alba-Iulia este punctul central al Centenarului Marii Uniri din 2018, dar si orasul-vedeta al Romanie in fiecare an la 1 Decembrie. Iata ce poti vizita intr-o zi la Alba-Iulia.

1.  Cetatea Alba Carolina

Sursa foto: viziteazaalbaiulia.ro

Cetatea Alba Carolina si-a pastrat pana astazi titlul de cea mai impresionanta cetate din sud – estul Europei.

Constructia cetatii a durat nu mai putin de 23 de ani, in perioada 1715 – 1738, si a fost ridicata (pe rand) de Giovanni Visconti Morando, Iosif de Quadri si Konrad von Weiss. Cetatea din Alba Iulia este in forma de stea cu sapte bastioane si ziduri groase de caramida (3 m grosime la baza si 1,20 m la varf), inconjurata de doua randuri de santuri de aparare.

Cetatea Alba Carolina a fost inclusa si in seria destinaţiilor turistice din Transilvania, recomandate de cunoscuta publicaţie Lonely Planet. O descriere a celei mai mari cetaţi din Romania se regaseşte in cea mai recenta editie a ghidului.

In aceasta publicaţie, este recomandat turiştilor sa descopere Cetatea „in forma de stea a orasului Alba-Iulia“, apreciata ca fiind „una dintre cele mai importante atractii ale Transilvaniei“. Potrivit Lonely Planet, sunt mai multe variante pentru distracţie la Alba-Iulia.

„Merita sa faceti o plimbare in interiorul Cetaţii pentru schimbarea zilnica a garzii, in care soldatii in uniforme marsaluiesc intre portile vechi, in timp ce se aude cantecul solemn al fanfarei“. Schimbul de Garda are loc in fiecare zi, la ora 12.00, in sezonul turistic, la Portile a III-a si a IV-a ale fortificatiei.

„In aceasta Cetate in forma de stea sunt muzeele, bisericile si Sala Unirii, unde s-a semnat Unirea Transilvaniei cu Romania in 1918. Construita initial in secolul al XIII-lea, fortificatia actuala dateaza in cea mai mare parte din secolul al XVIII-lea. Daca timpul este scurt, va puteti concentra pe Catedrala incoronarii si Muzeul National al Uniunii. In mod ideal, petreceti o zi intreaga vizitand muzeul, portile sau cafenelele. Intrarea in Cetate este libera, dar muzeele au taxe de intrare (Muzeul National al Unirii si Muzeul Principia; in Sala Unirii accesul este gratuit – n.r.)“.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea