Vacante

#Trinidad Tobago #vacanta in caraibe #aruba #st. lucia #jamaica #caraibe #vacanta # barbados

Visezi la o vacanta in Caraibe? 5 destinatii pe care sa nu le ratezi

Caraibe este una dintre cele mai cautate destinatii pentru 2020. Frumusetea peisajelor, apele albastre uluitoare, nisip alb si mult soare sunt o atractie pentru turistii din intreaga lume. Iata care sunt destinatiile din Caraibe pe care nu ar trebui sa le ratezi, daca ai in plan o vacanta de cinci stele.

Jamaica

Cand spui Jamaica primul gand iti zboara imediat la o vacanta in ritm de dans si muzica vibranta. Muzica face parte din cultura acestei insule superbe, atat in perioada festivalurilor si sarbatorilor, dar si in restul anului fiind o atractie pentru turisti.

Insa nu doar ritmurile fiebinti de reggae aduc tot mai multi turisti in Jamica, dar si evenimentele sportive.

Pentru cei mai gurmanzi, Jamaica ofera faimiasa Jerk spice, o friptura traditionala condimentata cu un mix special de arome, cea mai buna cafea din Caraibe si clasica Red Stripe Beer.

Barbados

Barbados este un loc in care merita sa ajungi macar o data in viata. Destinatia este faimoasa atat datorita peisajului superb, dar si altor atractii. Turistii care ajung in Barbados pot manca unele dintre cele mai bune preparate din peste, din Caraibe, datorita speciilor care se gasesc doar in jurul acestei insule. Cea mai interesanta perioada a anului este Crop Over, care incepe in iunie si dureaza timp de 5 saptamani. Festivalul dateaza din 1688, si localnicii sarbatoresc atunci recoltarea trestiei de zahar. In timpul festivalului au loc multe competitii, dar si adevarte festinuri culinare de la care nu lipsesc nici bauturile, romul fiind o bautura traditionala in Barbados. Utima zi a festivalului este ziua nationala a insulei.

Trinidad Tobago

Trinidad Tobago este o destinatie care atrage datorita aromelor, mirosurilor, condimentelor care plutesc in aer, la fiecare pas. Mancarea traditionala de aici reflecta radacinile multiculturale ale insulei, regasidu-se influente din bucatariile africana, chinezeasca, europeana, creola si est-indiana. Trinidad este o destinatia celebra si datorita celui mai mare Carnaval din Caraibe la care cei care participa au ocazia sa ia parte la o explozie de culoare, muzica, dans si veselie.

St. Lucia

Ceea ce diferentiaza insula St. Lucia de restul insulelor din Caraibe este istoria indelungata si infloritoare a industriei de cacao. Una dintre cele mai bune ciocolata din lume se face in St. Lucia. Turistii care ajung pe aceasta insula pot vizita plantatiile de cacao, pot sa prepare ciocolata sau sa viziteze laboratoarele in care se fabrica ciocolata.

Aruba

Insula Aruba a fost revendicata de spanioli in 1490 inainte sa devina o colonie olandeza, cateva sute de ani mai tarziu. Din acest motiv, influentele culturale se regasesc in arhitectura spaniola de pe insula, in traditiile care au la baza religia catolica, dar de asemenea si in sarbatorile nationale olandeze cum ar fi ziua regelui. Spre deosebite de restul insulelor din Caraibe, Aruba are un climat uscat, de aceea vegetatia este compusa mai mult din cactusi, decat din palmieri. Parcul National Arikok acopera 18% din suprafata insulei si este format in principal din formatiuni de lava, calcar si cuart.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea