Vacante

#bulgaria #romani #calatorii #vacanta

Vesti bune pentru romani! Pot calatori in Bulgaria fara test PCR si fara dovada vaccinarii

Exita vesti bune pentru romanii care doresc sa-si petreaca vacanta de vara pe litoralul bulgaresc. Potrivit presei bulgare, care citeaza un ordin al ministerului Sanatatii, romanii pot intra pe teritoriul tarii fara sa faca dovada unui test PCR sau a vaccinarii.

 

Autoritatile bulgare au ridicat incepand de joi, 27 mai, restrictiile pentru romani, insa au pastrat interdictia de intrare pentru cetatenii din state ca India, Bangladesh, Nepal, Sri Lanka, Pakistan, Maldives, Brazilia si alte tari din Africa, potrivit digi24.

Restrictiile nu se aplica cetatenilor bulgari si celor cu statut de rezidenta permanenta care vin din zonele interzise. Aceste persoane vor trebui sa intre zece zile in carantina.

Romanii mai pot calatori fara restrictii in 11 state din UE printre care: Bulgaria, Grecia, Cipru, Croatia, Germania, Slovenia, Polonia, Estonia, Lituania, Danemarca si Islanda, anunta Antena 3. In tarile amintite e necesar doar certificatul de vaccinare. In tari ca - Italia, Malta, Spania, Elvetia, Suedia si Portugalia - se cere, pe langa vaccin, sa se prezinte si un test COVID negativ nu mai vechi de 48 sau 72 de ore. Statul francez primeste turisti vaccinati sau care cu test PCR negativ din 9 iunie.

Sursa foto: libertatea.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea