Vacante

#turism rural #vacanta strainatate #austria #valea prahovei #pachete vacanta sarbatori #fptr #vacante revelion #anul nou 2009 #revelion 2009

Vanzari mai mici pentru revelionul in tara si strainatate

Turistii care au ales sa-si petreaca revelionul undeva in Romania sau peste hotare sunt mai putini la numar fata de anul trecut. Cei care au ales sa mearga in tara inregistreaza o scadere de 23% fata de 2007. Romanii care vor pleca in vacanta peste hotare sunt in scadere cu 38% fata de anul trecut.

Cu toate acestea, cel putin pentru perioada sarbatorilor, hotelierii nu au de ce sa se planga. Romanii sunt inca dispusi sa cheltuiasca sume mari pentru distractia de revelion. Conform FPTR, (Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc), turismul intern in perioada Anului Nou a adus cheltuieli de 142, 6 milioane lei, in scadere cu 7% fata de anul trecut.

Anul Nou Londra Valea Prahovei - Cerere mai mare decat oferta

Principala destinatie din tara, pentru sarbatori , este Valea Prahovei. Potrivit unui comunicat FPTR, se estimeaza ca gradul de ocupare al locurilor de cazare de pe Valea Prahovei va ajunge la 98%. In ciuda crizei financiare mondiale, cererea este mult mai mare decat numarul locurilor de cazare existente. Prin urmare, hotelierii si-au permis sa mareasca preturile, in comparatie cu cele din 2007. O buna parte dintre cereri vin din partea turistilor bucuresteni.

Alternativa pentru Valea Prahovei - alte statiuni montane

O alternativa pentru turismul de pe Valea Prahovei o reprezinta partiile de schi de la Arieseni, Balea Lac , Borsa, Cavnic, Ranca, Straja si altele. Partiile de aici au fost aglomerate de la primele caderi de zapada , de catre turistii veniti in weekend, inainte de sarbatori .

In statiunea Ranca, o minivacanta de revelion, cu durata de 4 zile, costa 1400 lei de persoana. Oferta este valabila pentru un hotel de 4 stele, iar in pret este inclusa si cina festiva de Anul Nou.

Pentru informatii despre Valea Prahovei, Borsa si Arieseni, citeste articolul Cele mai cautate destinatii pentru vacanta de sarbatori II. De Anul Nou, vor fi ocupate 85% din locurile de cazare din aceste statiuni montane, potrivit FPTR.

Anul Nou artificiiRevelion rural pentru 2009

Tot in tara, o alta destinatie preferata de romani o reprezinta pensiunile si vilele din zonele rurale. Printre cele mai cautate sunt zonele cu traditie, precum Maramures sau Bucovina. In Borsa, un pachet de 5 nopti costa 1100 lei de persoana. Oferta este valabila pentru perioada revelionului, la o pensiune de 3 margarete.

In Sucevita, un pachet de revelion costa 1800 lei de persoana, la o pensiune de 4 margarete. Oferta include cazare cu pensiune completa, cina festiva in noaptea de Anul Nou, acces gratuit la piscina, jacuzzi, sala de fitness, precum si reprezentatii folclorice.

Turismul rural va atrage in acest an 25.000 de turisti si un profit de aproximativ 40 milioane lei.

Revelionul 2009 in strainatate, cheltuieli de 6, 6 milioane euro

Numarul romanilor care isi petrec vacanta de revelion in strainatate este mai mic, comparativ cu anul trecut. Aproximativ 13.000 de romani vor fi peste hotare, in aceste zile, cu 38% mai putini fata de aceeasi perioada din 2007.

Anul Nou focuri de artificiiPotrivit FPTR, cele mai cerute destinatii externe sunt: Austria, Grecia, Bulgaria, Turcia, Egipt, Franta si Tunisia. Si banii investiti in aceste vacanta vor fi mai putini, romanii cheltuind in jur de 6,6 milioane euro, cu 16% mai putin fata de anul trecut. Tari precum Bulgaria, Turcia si Egipt propun pachete in statiunile de pe litoral, insa Bulgaria, Austria si Franta atrag si prin statiunile montane de aici.

Informatii despre vacantele de sarbatori gasesti in articolele urmatoare:

Vacanta la schi in Bulgaria: Botovets si Bansko

Distractie in Austria in vacanta de iarna 

Cele mai cautate destinatii pentru vacanta de sarbatori

A crescut numarul ofertelor last minute

Revelionul stradal, petrecere incendiara in aer liber

Preturi de sarbatori in Bulgaria cu 50% mai mici decat in Romania

Vacanta in Praga de sarbatori

Sarbatori de iarna la castel

Litoralul romanesc propune oferte de sarbatori

Vacanta in Viena, de sarbatori

Sarbatori de iarna cu tuica fiarta si taraf in Romania

Cat te costa vacanta de revelion in Romania

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea