Vacante

#vacanta 2018 #concediu #vacante ieftine #bilete de avion

Vacantele se ieftinesc in 2018

Dupa ce Roma si Barcelona au fost preferatele romanilor in ultimii ani, pretul mai scazut al zborurilor i-ar putea indrepta pe acestia spre destinatii mai exotice, precum Maldive, Maroc, Thailanda. Printre destinatiile devenite accesibile se numara si Istanbul (Turcia) sau Madeira (Portugalia), unde pretul pentru un bilet de avion este, in medie, 117 euro, respectiv 215 euro.  

Călătoriile au devenit o experiență tot mai accesibilă pentru românii care vor să descopere țările și culturile vecine, dar și pe cele dincolo de granițele continentului. Aceasta este concluzia la care a ajuns echipa momondo.ro, după ce a analizat căutările de zbor efectuate de către aceștia pentru 2016 și 2017 și le-a comparat cu planurile de călătorie pe care mai mulți români le au în 2018. Mai mult, studiul dezvăluie cum au evoluat costurile de zbor și perioada de concediu a românilor în cei trei ani pentru cele mai căutate destinații.

Spania, printre destinatiile preferate de romani 

Mai mulți călători români au ales destinațiile însorite din Europa pentru a-și petrece concediile  atât în 2016, cât și în 2017. Spania și Italia au înregistrat cele mai multe căutări de zbor în ultimii doi ani, conform datelor momondo.ro. Românii care au căutat să călătorească în afara țării în 2016 și 2017 s-au îndreptat în principal către Spania. Orașul către care majoritatea călătorilor au căutat zboruri este Barcelona, cu plecare din cele mai mare aeroporturi din țară, din București, Cluj și Timișoara. Interesul românilor pentru o vacanță în capitala catalană a înregistrat o creștere semnificativă în ultimii doi ani iar pentru 2018, căutările de zbor cu plecare din București au crescut cu 77% comparativ cu 2017.

Conform momondo.ro, planurile de vacanță pentru 2018 ale tot mai multor călători români includ în continuare Barcelona ca principala destinație. Cu toate acestea, perioada petrecută de aceștia la destinație este tot mai scurtă. Românii care au zburat din București au stat în medie 9 zile în 2016, 8 zile în 2017 iar pentru 2018 și-au rezervat aproximativ o săptămână în Spania.

A doua cea mai căutată destinație de vacanță în rândul călătorilor români în ultimii doi ani a fost Italia. Drumurile acestora au dus într-adevăr în principal la Roma atât în 2016, cât și 2017. Durata media a unei călătorii în Italia a scăzut, de asemenea, în ultimii doi ani. Dacă în 2016, românii și-au rezervat aproximativ 7 zile de concediu, în 2017 au petrecut în medie 6 zile. În 2018 mai mulți români au în plan o călătorie la Roma, înregistrând o creștere aproape dublă (97%) la căutările de zbor pe momondo.ro. Însă zboruri mai multe nu înseamnă neapărat o călătorie mai lungă. Față de anul precedent, românii și-au rezervat în medie 5 zile pentru călătoria pe tărâm italian. 

Printre destinațiile de călătorie cele mai căutate de către români în ultimii doi ani și care au înregistrat creșteri constante din 2016 și până în 2018 inclusiv se mai numără Portugalia, Franța și Thailanda.

Costuri de zbor mai mici în 2018

Când vine vorba de costurile de zbor pentru o vacanță în străinătate, datele momondo.ro arată o scădere destul de mare a prețurilor pentru aceste destinații în 2018. Zborurile către Barcelona au înregistrat costuri tot mai mici în ultimii trei ani. Pentru o călătorie dus-întors la clasa Economy în 2016 românii au plătit în medie 171 de euro și în 2017 în medie 155 de euro. Pentru o deplasare cu avionul în 2018, călătorii plătesc mult mai puțin, în medie 112 euro de persoană. Cu toate acestea, Roma rămâne cea mai ieftină destinație din top pentru o călătorie din București în 2018, prețul unui zbor fiind în medie de 70 de euro.

Destinațiile de călătorie populare sunt invadate de turiști. Dacă ajungi în Amsterdam, Paris, Berlin, s-ar putea să fii foarte surprins nu de obiectivele turistice, cât de cozi și prețuri. Astfel că mai mulți călători încep să ia în considerare destinații alternative. Ținând cont de asta, mai mulți călători decât până acum vor alege destinații care sunt asemănătoare cu orașele principale, dar mai puțin aglomerate și mai puțin costisitoare.

În loc să urmeze traseul turistic către Barcelona sau Roma de exemplu, călătorii vor pune ca destinații următoare pe listă orașe cu resurse culturale impresionante precum Marrakech și Madeira. Cu toate acestea, costurile de zbor către capitale și către alte orașe mai mari sunt în continuare scăzute, ceea ce face adesea ca majoritatea turiștilor să rămână acolo. Pentru a ajunge în locuri mai puțin cunoscute în zonă, turiștii pot închiria o mașină sau se pot deplasa folosind transportul public.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea