Vacante

# vacanta schi #pandemie #schi #vacanta

Vacantele la schi, doar o amintire! Italia propune inchiderea partiilor din Europa. Austria se opune!

Vacantele la schi pot deveni doar o amintire pentru multi. In timp ce unele persoane renunta de bunavoie la vacante, de teama infectarii cu noul coronavirus, altele nu ezita sa-si faca planuri si sa petreca zile intregi pe partii, ca intr-o perioada normala.

 

Cu toate acestea, vacantele la schi pot deveni doar o amintire frumoasa, pentru cei mai multi, deoarece Italia a propus inchiderea tuturor partiilor din Europa. Austria se opune insa masurii.

Austia, se opune vehement

“Pentru industria turistica din Austria si turismul sau de iarna, pandemia de Covid-19 este o enorma amenintare din orice punct de vedere, atat al sanatatii dar si economic”, a declarat marti ministrul austriac al Finantelor, Gernot Blumel.

Potrivit acestuia, inchiderea partiilor de schi ar insemna venituri pierdute de ordinul a 2,4 miliarde de euro in cele trei saptamani de vacanta din preajma Craciunului.

“Daca UE vrea cu adevarat acest lucru, va trebui sa plateasca”, a spus Gernot Blumel, apreciind ca UE va fi nevoita sa acorde despagubiri echivalente cu 80% din aceste venituri, in linie cu schema de ajutor adoptata de Guvernul austriac pentru companiile afectate de Covid-19.

Italia cere inchiderea tuturor partiilor din Europa

Din cauza pandemiei de coronavirus, Italia a cerut inchiderea tuturor partiilor din Europa. Propunerea a venit din partea premierului italian Giuseppe Conte care sustie ca italienii nu vor mai putea sa-si petreaca vacanta de Craciun la schi din cauza pandemiei de coronavirus.

Conte a declarat ca a pledat pentru “coordonare europeana” pe aceasta tema, in discutiile recente cu cancelarul german Angela Merkel, presedintele francez Emmanuel Macron si presedintele Consiliului European, Charles Michel.

“Daca partiile trebuie sa ramana inchise, acest lucru ar trebui sa se aplice intregii Europe”, a declarat marti presedintele regiunii Veneto, Luca Zaia, pentru ziarul Corriere della Sera.

“Nu puteti interzice schiul in Tirolul de Sud (Italia) si permite accesul in Carintia (Austria). Ar fi o gluma inacceptabila”, a mai spus Zaia, potrivit stirileprotv.ro.

Ramane insa de vazut la ce concluzii vor ajunge autoritatile din Italia si Austria, dar si cele din intreaga Europa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea