Vacante

#oferte toamna 2009 #circuitele de toamna #grecia #china #bansko #austria #laponia #tezz tour #travel studio #perfect tour #active travel #interra travel #paralela 45

Vacante si circuite de sezon: toamna – iarna 2009

Operatorii de turism au lansat ofertele pentru ultimele trei luni ale anului. In a doua jumatate a toamnei, ofertele charter last minute ofera posibilitatea de a petrece un sejur relaxant pe litoralul unei tari cu o clima calda, unde inca se poate face baie in mare si unde preturile sunt mult mai mici decat in vara. circuitele de toamna reprezinta o alta alegere potrivita pentru aceasta perioada. Iarna vine cu oferte de schi si cu vacante de Craciun, pentru tineri si pentru turistii care isi petrec concediul cu familia.

Circuitele de toamna sunt ieftine si calitative

Cea mai buna perioada pentru un circuit, in a doua jumatate a anului, este luna octombrie. Gasesti circuite atat in tarile europene, cat si in destinatiile indepartate precum New York , China, Hong Kong, Scandinavia etc. Preturile sunt mai mici, iar conditiile de cazare si transport sunt orientate catre 3, 4 si 5 stele. Daca in luna septembrie, un circuit in Grecia costa 350 – 400 euro de persoana (transport cu autocar de 2 stele si cazari la hoteluri de 2 stele), in octombrie, un astfel de circuit costa sub 300 euro de persoana (autocar si hoteluri de 3 si 4 stele).

De exemplu, daca vrei sa vizitezi Grecia timp de o saptamana, platesti 299 euro in loc de 359 euro, iar pentru un copil cu varsta intre 2 si 11 ani beneficiezi de o reducere de 80 euro, conform agentiei Interra Travel. In pret sunt incluse transportul cu autocarul de 4 stele, cazarile cu mic dejun in hoteluri de 3 stele si doua cine, doua tururi de oras, excursiile si vizitele din program, ghidul local si insotitorul de grup. Una dintre cele mai mici preturi pentru circuitele din toamna este pentru Budapesta, unde platesti 199 euro pentru o excursie de 5 zile, potrivit aceleiasi agentii.

China reprezinta alta destinatie potrivita pentru perioada de toamna. Octombrie, alaturi de septembrie si mai, reprezinta perioadele turistice in China. Clima este placuta in aceste luni, insa si numarul turistilor creste. Un circuit in China are o durata ceva mai lunga (aproximativ 9 – 10 zile) si propune vizite in regiuni precum Beijing, Suzhou, Wuzhen, Hangzhou sau Shanghai . In luna octombrie, o astfel de vacanta costa 890 euro + 390 lei de persoana, conform agentiei Paralela 45.

Last minuturile, vacante la preturi mici in toamna 2009

Egipt, plajaDaca nu ai plecat inca in vacanta si dispui de un buget foarte limitat, atunci cea mai buna alegere este o oferta last minute. Trebuie sa fii gata de plecare oricand si sa profiti de ofertele agentiilor, care fac reduceri substantiale.

O varianta de a beneficia de astfel de oferte este optiunea Tezz Express, prin care gasesti locuri ramase disponibile la diverse hoteluri de pe litoralul strain. Avantajul consta in faptul ca poti beneficia de un sejur intr-un hotel de 5 stele cu cateva sute de euro mai ieftin decat daca ai fi cumparat pachetul de vacanta la pret intreg. Dezavantajul il reprezinta faptul ca afli la destinatie, pe aeroport, hotelul in care vei sta. Categoria insa ramane neschimbata, astfel incat, daca platesti pentru o oferta last minute la 5 stele, vei primi o camera la aceasta categorie.

De exemplu, daca in varf de sezon o saptamana all inclusive la un hotel de 5 stele din Egipt poate costa peste 1000 euro de persoana, printr-o oferta last minute poti gasi aceeasi oferta la 716 euro. Pachetul asigura un sejur de o saptamana la inceputul lunii octombrie in Sharm El Sheikh, conform tour operatorului Tez Tour .

Vacanta cu familia, in Laponia

Daca vrei sa combini schiatul cu distractiile din perioada sarbatorilor de Craciun, daca obisnuiesti sa-ti petreci vacanta in familie, o destinatie de poveste o constituie Laponia. Desi preturile sunt medii spre mari, vacantele in Laponia se vand an de an, gratie locurilor deosebite si a experientelor de care au parte turistii aici. In Levi, acestia au ocazia sa incerce cele mai mari partii de schi din Finlanda si sa aleaga dintr-un numar mare de activitati de sezon. “Laponia este o destinatie inedita, foarte multi nici nu cunosc exact unde se afla Laponia, stiu ca se afla la capatul pamantului activitati in Leviun taram de basme, unde este frig, multa zapada, unde sunt reni si unde poti trece de Cercul Polar. De aceea Laponia reprezinta o destinatie cu o aura de mister, pe care iti doresti sa o descoperi. Apoi, Laponia atrage pentru ca este tara adevaratului Mos Craciun, iar pentru copii este cea mai mare fericire sa primeasca cadourile direct de la Mos. Mai mult, Laponia reprezinta o destinatie speciala pentru ca si-a pastrat unicitatea.  Nu a devenit comerciala, inca mai poti gasi liniste si paduri nesfarsite, unde s-a pastrat cultura populatiei bastinase Sami, pentru care Laponia a intrat in patrimoniul Unesco. Este tara unor fenomene nemaiintalnite: doar 2 ore de lumina pe zi, Aurora Boreala , senzatia ca cerul este foarte aproape de pamant din cauza puritatii aerului si a luminii foarte intense. Este tara in care exista mai multi reni decat oameni si care gazduieste anual cei mai impatimiti iubitori de schi sau pescuit”, ne-a explicat Tatiana Bulubica, Marketing Manager Perfect Tour, agentie care promoveaza intens, an de an, aceasta destinatie.

Un pachet de vacanta in aceasta destinatie poate costa de la 970 euro/persoana (7 zile, 6 nopti), pret in care sunt incluse diverse servicii si facilitati precum sauna proprie in apartament, excursie in Satul lui Mos Craciun, imbracaminte termoizolanta, cina festiva de Craciun si altele. Pentru parintii care merg cu copiii, exista un Kids Land gratuit, in care cei mici pot sa-si petreaca timpul alaturi de instructori, participand la diverse programe, cu tematica variata: ‘Petrecerea placintei’ , “Marele premiu de pe partia de bob Dumle”,  “Concursul de dans pe zapada”, “Olimpiada zapezii pentru copii” etc.

Ofertele de schi sunt disponibile

Daca vrei sa-ti programezi vacanta de iarna si esti amator de sporturi de sezon, gasesti deja oferte in principalele statiuni de schi din strainatate. In Austria, de exemplu, in statiunea Kirchberg, poti inchiria un apartament de doua persoane de la 58 euro pe noapte, de la sfarsitul lui octombrie pana la inceputul lui decembrie, conform agentiei Travel Studio.

In statiunea Bansko, din Bulgaria, o camera costa 54 euro pe noapte, conform agentiei Active Travel . Oferta este valabila pentru cazare fara masa, intr-un hotel de 3 stele din statiune, in perioada 19-25 decembrie 2009.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea