Vacante

#institutului national de statistica #dodo travel #pensiuni #eforie #mamaia #litoral romanesc #bazna #antrec #fptr #vacante la tara #o saptamana la mare #vacante ieftine #program turistic

„Vacante la tara” si „O saptamana la mare”, programe turistice la preturi mici

Desi sunt mai putini turisti care circula in aceasta perioada, programele de promovare turistica continua sa propuna pachete de vacanta la preturi reduse. Daca iti doresti o vacanta in perioada mai-iunie si dispui de un buget mic, poti opta pentru una dintre ofertele incluse in programele „ Vacante la tara ” si „ O saptamana la mare ”.

Turistii circula mai putin fata de anul trecut, atat peste granita, cat si in tara. Fata de luna martie 2008, in martie anul acesta sosirile si innoptarile in unitatile de cazare au inregistrat o scadere cu 17,4% si, respectiv, 21.9%, a anuntat un comunicat de presa al Institutului National de Statistica. Si la punctele de frontiera situatia este asemanatoare, atat pentru strainii care au venit in tara, cat si pentru turistii romani care au plecat in strainatate.

Cu toate acestea, exista in continuare cereri de vacanta, in special pentru perioada de inceput a sezonului estival, cand preturile sunt ceva mai mici. Astfel se intampla cu programul ANTREC, „Vacante la tara” si cu programul FPTR, „O saptamana la mare”.

Preturi pentru ofertele din programul „Vacante la tara”

Cea de-a XIII-a editie a programului ANTREC, „Vacante la tara”, vine cu oferte de vacanta ale pensiunilor agroturistice din peste 30 de localitati din tara.

Ofertele constau dintr-un pachet promotional de 5 nopti (6 zile) de cazare, de duminica pana vineri. „Programul este un produs turistic prin care se ofera turistilor posibilitatea petrecerii unei vacante la tarife promotionale, in satele romanesti”, s-a aratat intr-un comunicat de presa al companiei.

Daca optezi pentru o pensiune de 2 margarete, vei plati 150 lei pentru un sejur. La pensiunile de 3 si 4 margarete, pretul este de 195 lei de persoana, pentru un sejur. Majoritatea pachetelor asigura numai cazarea, mesele fiind platite separat. Programul „Vacante la tara” are loc in perioada Brasov, Constanta, Covasna, Gorj, Maramures, Neamt si Sibiu. Iata in continuare una dintre regiuni, inclusa in program.

Bazna . Daca alegi sa stai in Bazna, la o pensiune de 3 margarete, vei plati 195 lei, in cadrul programului „Vacante la tara”. Sejurul asigura numai cazarea. Poti plati insa un supliment pentru demipensiune, la 130 lei.

plaja litoral romanescO astfel de vacanta poate fi interesanta daca pensiunea este construita pe o structura a unei case mai vechi, cu iz istoric. In Bazna exista astfel de pensiuni, ridicate pe vechi gospodarii sasesti. In plus, regiunea are puternice amprente istorice. Atestata documentar prin secolul al XIII-lea, localitatea este cunoscuta astazi pentru statiunea cu acelasi nume, unde se  fac tratamente balneare. Localitatea este cautata de catre turisti pentru namolul sapropelic si pentru apele sarate de aici. Statiunea este situata in judetul Sibiu, intr-un parc natural, cu zone deluroase, unde se cultiva vita-de-vie.

Preturi pentru ofertele din programul „ O saptamana la mare”

O alta posibilitate sa beneficiezi de o vacanta la un pret redus este sa alegi un sejur pe litoralul romanesc, in perioada mai – iunie. Programul FPTR „O saptamana la mare” propune un pachet special, incluzand 6 nopti de cazare, de la 159 lei de persoana. Programul se desfasoara in perioada 4 mai – 15 iunie 2009.

De exemplu, daca mergi in Eforie Nord, pentru un astfel de sejur la un hotel de 3 stele platesti 350 lei. Oferta asigura cazarea cu mic dejun, in cadrul programului „O saptamana la mare”, potrivit agentiei Dodo Travel . In Mamaia, acelasi sejur (cazare cu mic dejun) costa 470 lei de persoana, la un hotel de 4 stele, conform aceleiasi agentii.

Daca alegi un hotel de 3 stele din Mamaia, pretul pentru sejurul de 6 nopti ajunge la 350 lei, cazare cu mic dejun.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea